Ενώ η κοινωνία, επί μήνες, λοιδορείται και κατηγορείται για διάφορα θανάσιμα αμαρτήματα, όπως διαφθορά, οκνηρία, βόλεμα, συντηρητισμό, οπισθοδρομικότητα, οξύ και μονομερή «πελατειασμό» (υπάρχουν αυτοί που ζητούσαν ρουσφέτια, αυτοί που τα ικανοποιούσαν όμως είναι στη φαντασία μας), μέχρι και για «παιδικό εγωισμό» (!) έχει κατηγορηθεί γιατί δήθεν ζει στον δικό της κόσμο και δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σκληρή πραγματικότητα, κάποιοι άλλοι που στη συνείδηση του κόσμου ανήκουν στους υπαίτιους της κρίσης, κατηγορούνται απλώς ως «τσιγγούνηδες».
Η ανάλυση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι οι «έχοντες έχουν καβούρια στις τσέπες» την ώρα που δια του εκπροσώπου τους, του αΣΕΒούς κύριου Δασκαλόπουλου, επιδεικνύουν τα κανιβαλικά τους ένστικτα απέναντι στην κοινωνία, είναι σαφώς πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Κι αυτό διότι όχι μόνο η παραπάνω φράση επί της ουσίας επικαλείται την καλή προαίρεση των εχόντων, μιλά δηλαδή περίπου για φιλανθρωπία («ας βάλουν το χέρι στην τσέπη»), αλλά συγκαλύπτει κιόλας το γεγονός ότι οι έχοντες και κατέχοντες σε συνεργασία με το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα (το οποίο το χορεύουν στο ταψί κανονικά) οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία, κι από πάνω, προσπαθούν τώρα να τη μετατρέψουν σε μια νέα ευκαιρία για να επωφεληθούν.
Εκφράζει λοιπόν η παράπανω δήλωση του ΠτΔ το αίσθημα της κοινωνίας; Τολμώ να πω πως ούτε κατά διάνοια, ειδικά σε μια φάση που γίνεται συνειδητό από όλο και περισσότερους πως εκείνοι που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ πρόκοψαν σε βάρος του κράτους από το οποίο απομύζησαν πόρους και κονδύλια (κοινοτικές επιδοτήσεις, προμήθειες, κρατική διαφήμιση στην περίπτωση των ΜΜΕ, κ.λπ.). Αυτό επιτάσσει άλλωστε η καπιταλιστική λογική και είναι σαφές ότι παίζονται οι τελευταίες πράξεις της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ωστόσο κάποιοι που επαίρονται ότι είναι ρεαλιστές κι υπεύθυνοι (βλ. Δημοκρατική Αριστερά) ευθυγραμμίζονται με τη στάση Παπούλια και μαλώνουν τον Δασκαλόπουλο για τις προτάσεις του, καλώντας τον «να εναρμονιστεί με το αίσθημα της κοινής γνώμης, το οποίο εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Λες και ο Δασκαλόπουλος υπερέβη τα όρια λόγω χαρακτήρα και όχι επειδή υπηρετεί συμφέροντα που συγκρούονται σφόδρα με τα συμφέροντα της κοινωνίας.
Υ.Γ. :Παρεμπιπτόντως, είναι τυχαίο που ο Οίκος Gucci ανακοίνωσε χθες την απευθείας είσοδό του στην ελληνική αγορά ενώ διαθέτει ήδη 308 ιδιόκτητα καταστήματα στη χώρα; Προφανώς οι σύμβουλοι του οίκου διέκρινα ότι το πεδίο είναι εύφορο για μια τέτοια επέκταση, παρά την πρωτοφανή κρίση. Προφανώς, η ψευτομπουρζουαζία των εχόντων δεν θίγεται διόλου και θα συνεχίζει (ατσιγγούνευτα) να ξοδεύει αμύθητα ποσά σε φρου φρου κι αρώματα την ώρα που ο μέσος Έλληνας επιστρέφει στο μεροδούλι – μεροφάι..Από το Μαρικάκι
topontiki.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου