Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ- Δεν είστε απλά εκτός τόπου και χρόνου.... αλλά επικίνδυνοι και για το λαό και για τη πατρίδα.!!

Κρίση χρέους! Η χώρα μας κατέληξε ως «ειδική περίπτωση».
Η καταχρεωμένη Ελλάδα κάτω από το βάρος του δυσθεώρητου χρέους της και υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των διεθνών κερδοσκοπικών κέντρων υποτάχθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στους «νόμους της αγοράς». Είναι μια έκφραση, που εκφράζει όσο καμία άλλη τον καπιταλισμό.
Κατά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009 υπήρξε σοβαρός κλονισμός του καπιταλιστικού συστήματος, τότε δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι η πολιτική θα έπαιρνε τη ρεβάνς, θα κυριαρχούσε και θα επιβαλλόταν πάνω στην οικονομία. Η πολιτική θα δρομολογούσε και θα επηρέαζε τις οικονομικές εξελίξεις και η οικονομία δε θα καθόριζε την πολιτική. Δυστυχώς, οι πολιτικές παρεμβάσεις αποδείχθηκαν αδύναμες να ανακόψουν την αντεπίθεση του καπιταλισμού μέσω των χρηματοπιστωτικών κέντρων. Έτσι μπήκαμε στο «σοκ και δέος» της τρόικα : ΔΝΤ- ΕΚΤ- ΕΕ. Απωλέσαμε την εθνική κυριαρχία με αποτέλεσμα το μέλλον της χώρας και του λαού μας να καθορίζεται πια σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και διεθνών κερδοσκόπων. Το μνημόνιο γκρεμίζει όλες τις λαϊκές κατακτήσεις, συρρικνώνει την παραγωγική βάση και δημιουργεί την Ελλάδα των λίγων, των ισχυρών και εκλεκτών. Γκρεμίζει το κράτος δικαίου και εξαθλιώνει τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Η ΠΑΣΚΕ ως η κυρίαρχη συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων πρωταγωνίστησε στους αγώνες και στις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Καλείται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να προασπίσει τις διαχρονικές κατακτήσεις των εργαζομένων μαζί με τους εργαζόμενους.
Είναι καθήκον της και θα ανταποκριθεί σε αυτό να αγωνιστεί ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, του πολιτικού της φορέα.
Μια πολιτική, που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και απαξιώνει την μισθωτή εργασία, που οδηγεί στην ύφεση και αυξάνει την ανεργία. Μια πολιτική, κοινωνικά άδικη, που οδηγεί στον κατακερματισμό και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, που αφήνει στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες. Μια πολιτική, που δίνει συγχωροχάρτι στους επίορκους, στους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και στους υπεύθυνους της κρίσης. Μια πολιτική που απαξιεί και ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας και επιβάλλει στους αδύναμους να πληρώσουν την κρίση. Η οικονομία πρέπει να είναι για το λαό και όχι ο λαός για την οικονομία. Θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για να πάψει η χώρα να κυβερνιέται ερήμην του λαού της, να πάψει η πολιτική να είναι μάνατζμεντ και οι πολιτικοί μάνατζερ. Θα αγωνιστούμε για να γίνει η αφαίρεση των επαχθών όρων, που οδηγούν τη χώρα και το λαό στην εξαθλίωση. Να ξαναγίνει ο άνθρωπος το επίκεντρο της πολιτικής.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα είναι πάντα απέναντι στο μνημόνιο και τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αυτό υπαγορεύει.!! Απέναντι σε αυτή την ηγετική ομάδα που προσπαθεί να παντρέψει τη σοσιαλιστική προοπτική που επέλεξε ο λαός πριν από ένα χρόνο με το νεοφιλελευθερισμό και το μονεταρισμό, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση. Δεν είστε απλά εκτός τόπου και χρόνου.... αλλά επικίνδυνοι και για το λαό και για τη πατρίδα.!!

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο λαός σας άκουσε στο μήνυμα ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Είναι καιρός πλέoν να ακούσετε εσείς το λαό ή αλλάζεις ή βουλιάζεις.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: