Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Άρης Βελουχιώτης και ΔΝΤ

Από το «Λεφτά Υπάρχουν», φτάσαμε σήμερα στο σημείο μια κυβέρνηση να νομοθετεί και να αποφασίζει με βάση το Μνημόνιο, η τήρηση του οποίου είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί ομαλά η δανειοδότηση της χώρας. Επειδή το κεφάλαιο δανειστές (τοκογλύφοι) για την Ελλάδα είναι παλιά ιστορία , θα αναφέρω ένα σχετικό περιστατικό , το οποίο μου φέρνει στο νου το γνωμικό «Όποιος καεί στο χυλό φυσά και το γιαούρτι».
Αμέσως μετά την ανατίναξη της γέφυρας στον Γοργοπόταμο όταν συγκεντρώθηκαν οι άντρες του Ζέρβα και του Βελουχιώτη μαζί με τους Άγγλους αξιωματικούς στο χωριό Μαυρολιθάρι στις 27-11-1942 με σκοπό την άλλη μέρα να φύγουν οι άντρες του Ζέρβα για τον Βάλτο και οι Άγγλοι για τις ακτές του Ιονίου όπου θα τους παραλάμβανε συμμαχικό υποβρύχιο, έγινε ένα περιστατικό μεταξύ του Άρη και του Εγγλέζου Ταξίαρχου Έντι. Μέσα στο σχολείο του Μαυρολιθαρίου ο Έντι έβγαλε ένα σακουλάκι με 250 λίρες και τις έδωσε στον Άρη ο οποίος τις αρνήθηκε , εμβρόντητος ο Εγγλέζος ρώτησε τον λόγο άρνησης και μετά από ώρα διαπραγματεύσεων ο Άρης πήρε το σακουλάκι με τις λίρες λέγοντας :
«Τις παίρνουμε. Με μια συμφωνία όμως .Ότι είναι δώρο. Όχι φεύγοντας από δω να βγάλετε τα δεφτέρια σας και να τις γράψετε κι αυτές σε κάποιο λογαριασμό μας, κι αύριο να μας τις γυρεύετε διπλές και τριπλές με αποκλεισμούς και με επεμβάσεις , όπως κάματε με κάτι παλιότερα δάνεια, που αν και σας τα έχουμε ξεπληρώσει έξι φορές ως τα σήμερα , σας τα χρωστάμε ακέρια ακόμα.»
 Από το βιβλίο «Αντάρτης στα βουνά της Ρούμελης Τόμος Β» του Δημήτρη Δημητρίου (Νικηφόρου)
Επειδή το αρχικό σύνθημα μεταλλάχτηκε στο «Λεφτά Υπάρχουν στο ΔΝΤ», ένας θεός ξέρει πόσο και πόσες φορές θα πληρώσουμε αυτή τη «Σωτηρία της Χώρας» εμείς και κυρίως οι επόμενες γενιές.
carot-cherries.blogspot

σχόλιο.... ο Καπετάνιος ειπε και κάτι άλλο στον Άγγλο που δεν αμφισβητείται απο κανέναν έως σήμερα."ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ;;;ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΜΕ Η ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΒΥΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ!!!ΟΙ ΛΙΡΕΣ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ" !!!.

12 σχόλια:

anexartisia είπε...

Για τον Άρη Βελουχιώτη τον ηγέτη του λαού δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε.Γιατί εσείς εκφράζετε τα συμφέροντα της ντοπιας και ξένης πλουτοκρατίας που είναι κόντρα στο λαό.Γι αυτο δεν έχετε δικαίωμα και για κανέναν άλλο λόγο.
Μπορείται να μιλάτε για τον GAP τον πατέρα του τον παππού του.Να μιλάτε για τη Γεννηματά,τον πατέρα της,τον Άκη,το Σημίτη,το Λαλιώτη,τον Παπακωνσταντίνου,το Λοβέρδο,τον Τσουκάτο,τον Μαντέλη,τη Λούκα Κατσέλη και τον άντρα της.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει και να πιστευει και στο ΠΑΣΟΚ και στην κεντροαριστερά και στην αριστερή διαχειρηση του καπιταλισμού,όμως αυτά και πάλι είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου κόντρα στο λαό.Άρα αν πιστύετε σε αυτά δεν γίνεται να πιστεύετε στα πιστεύω του Άρη και του Τσε που πάλευαν για εθνική ανεξαρτησία(οχι νατο-εε)για λαϊκή εξουσία-λαοκρατία στην οποία υπάρουν εργοστάσια χωρις εργοστασιάρχες και καράβια χωρίς εφοπλιστές.Λίγο με απασχολεί αν θα λογοκρίνεται αυτά που έγραψα και περιμένω να τα λογοκρίνετε.Το μπλογκ σας το ανακάλυψα καταλάθος όταν στο google έγραψα βαθύ(για να μπω στο βαθυ κοκκινο),και αρχικά νόμιζα από τον τίτλο ότι θα ήταν χιουμοριστικό μπλογκ που θα κοροϊδεύει το πασοκ,αλλά τελικά είδα πως είστε πασόκοι.
Φιλικούς χαιρετισμούς ωας άνθρωπος
Εχθρικούς στα οραματά σας που μας καταστρέφουν τη ζωή

Unknown είπε...

Ο Άρης Βελουχιώτης αποτελεί τμήμα της ενδοξότερης σελίδας της νεότερης ελληνικής ιστορίας και δεν μπορεί κάνεις!!! να αφαιρέσει από κανέναν το δικαίωμα να τον τιμά!!!..και
...ποιος είναι αυτός που αυτοαναγορεύεται σε υπερασπιστή της πολίτικης παρακαταθήκης του Άρη; και με ποιο δικαίωμα;;..ο αείμνηστος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στην πράξη και όχι στα λόγια τίμησε όπως κάνεις άλλος και τον ΑΡΗ αλλά και το αγώνα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (κάποιο έως σήμερα δεν το πράξατε),,,
τώρα όσον αφορά το χιουμοριστικό που αναφέρεις...είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι εσύ θελεις,,,λογοκρισια εδω δεν υπάρχει σε αντίθεση με το κόμμα που προφανώς υπηρετείς..
Και τέλος για τα οράματα μας ένα είναι το σίγουρο...ότι δεν είναι "περιχαρακωμένα-αποστειρωμέναα" και είναι όπως αυτά εκφραστήκαν μέσα από την Ιδρυτική διακήρυξη...
ΥΓ(για τις σημερινές πολιτικές μην περιμένεις από μας!!!!να απολογηθούμε...γιατί ΕΜΕΙς τον ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ τον πολεμάμε όσο κάνεις άλλος!!!!!!!!!!...

anexartisia είπε...

ποιος είναι αυτός που αυτοαναγορεύεται σε υπερασπιστή της πολίτικης παρακαταθήκης του Άρη;

Όχι κάποιος μέλος του δντ,της εκτ,ή της εε.Ούτε των εθνικών εργολάβων καναλαρχων του μεγκα ή του σκάι.Άπλώς ένας Έλληνας πολίτης που οι δικοί του έκαναν εθνική αντίσταση και βλέπει την πατρίδα του χώρα τραπεζιτών,εργολάβων,εφοπλιστών με τσιράκια παρόμοια με εκείνα τα τσιρακια των ταγματων αφαλειας.Με λίγα λόγια όχι καποιος πρασινοφρουρός-πασοκος!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μας έβαλε στην ΕΕ ο διαδοχός του Σιμήτης στην ΟΝΕ και έκανε πρωθυπουργο του γιο του που μας καταστρεφει και σας ευεργετει!
Βγάλατε το συμπέρασμα ότι υπηρετώ κάποιο κόμμα από τα λεγομενά μου,εσείς δεν υπηρετήτε το χειρότερο κόμμα μαζί με την ΕΡΕ της ιστορίας τοΠΑΣΟΚ;Χρειάζεται να ειναι σε καποιο κόμμα κάποιος για να πει σε έναν σύγχρονο ταγματασφαλιτη να μη μιλάει για τον Άρη κι ας οι δικοί του πολέμησαν πλάι του;Γιατί αυτός σημερα συμβάλει στην υποδούλωση του λαού;
ΥΓ1 Με εκπλήξατε ευχάριστα που δε με λογοκρίνατε,μπορεί να κόβετε μισθούς να κόβετε συντάξεις,τα ελαστικοποιείτε την εργασία,αλλά αφήνεται την αντίθετη άποψη σαν δημοκράτες!
ΥΓ2 Χαίρομαι που όπως το 1974 οι χουντικοί δεν παραδεχόντουσαν ως χουντικοί και αυτοπροσδιοριζόντουσαν σαν "νέοι δημοκράτες" που εσείς που είστε πασοκοι το 2011 ντρεπεστε να το παραδεχτείτε και μιλάτε σαν "νεοι αριστεροί"

Unknown είπε...

Καταρχην Δεν εισαι ο μονος που οι δικοι του εδωσαν Αγωνα για την λευτερια αυτου εδω του τοπου , αν και ποτε δεν μ αρεσει να μιλω για την μενα κ την Ιστορια των δικων μου..ενα μονο θα σου αναφερω..η οικογενεια μου το οπλο δεν το παραδωσε ΠΟΤΕ!! κοντρα στη συνθηκη της Βαρκιζας ακολουθωντας την σκληρη πορεια αυτων που δεν προσκυνησαν!!αποτελεσμα αυτου το καψιμο του σπιτιου μας (2 φορες) απο τους ταγματασφαλιτες κ δοσιλογους και μετεπειτα φυλακισεις,εξοριες ...αυτη την Ιστορια εχω μαθει να την τιμω και να μενω πιστος σε αρχες και ιδανικα και δεν απεμπολησα ποτε και ουτε και τωρα !!!παλευουμε σκληρα τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!εχθρο...την ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΑΤΣΕΡΙΣΜΟ τουτης εδω της ξεπουλημενης Κυβερνησης του Μνημονιου!!!

anexartisia είπε...

Δεν γινεται από τη μία να μιλάτε για τον Άρη και τον Τσε και να είστε σε ένα κόμμα που παλεύει να αναδεικτεί σε χειρότερο της ελληνικής ιστορίας.
Είστε πιο ΠΑΣΟΚ από τον Στρος Καν,τον Τρισέ,τον Γιούνγκερ,τον Παπακωνσταντίνου,το Λοβέρδο,τη Λουκα και τον Καρατζαφέρη.
Αν δεν έχετε σχεση με αυτούς που προανέφερα κάντε κόμμα,δεν γίνεται να μιλάτε για αριστερά,για εθνική ανεξαρτησία για λαϊκή κυριαρχία και ναι είσετ ΠΑΣΟΚ.Συγνώμμη κιολας στα καφενεία θα λέτε ψηφίστε ΠΑΣΟΚ να μη βγει η Δεξιά;Δηλαδή σε τι θα διέφερε ο Καραμαν Λι ή ο Σαμαράς από το GAP θα έκαναν ό,τι λέει η τρόικα και ο ΣΕΒ.Τι κανει το ΠΑΣΟΚ τωρα;
Αν δεν υπάρχετε για να μαζεύεται τα πρόβατα που φεύγουν από το μαντρί και από τον τσομπάνο,όπως κάνουν τα τσομπανόσκυλα συγνώμμη.Βγείτε μαζί με όσους της ΠΑΣΚΕ είναι αντιμνημονιακοί και με το Δημαρά,τη Σακοράφα και τον Οικονόμου κάντε κόμμα με την ιδρυτική διακύρηξη σας.
Αν ακούσω το τσιτάτο που ακουγα στα φοιτητικά μου χρονια "να φυγουν αυτοι από το ΠΑΣΟΚ".Απαντώ πως εσύ τους ψηφίζεις και κάνεις αγώνα για να βγουν κυβέρνηση και να κάνουν αυτά που κάνουν.Για πάνε στο συνταγμα και πες ότι είσαι από το ΠΑΣΟΚ να δεις,το επιχείρησε κάποιος http://www.youtube.com/watch?v=jXY3nzL9t5c .Πιθανόν να μη σας ξαναενοχλήσω,αλλά όπως η ΕΡΕ πέθανε η Ένωσις κέντρου πέθανε σειρά σας τώρα και σε λίγο σειρα της ΝΔ.
Καλό ψώφο(εννοώ για τον πολιτικό σας φορέα το ΠΑΣΟΚ,σαν άνθρωποι να ζήσετε)
ΚΑΛΑ 9ΜΕΡΑ!
ΚΑΛΑ 40!

Unknown είπε...

πιθανον δεν παρακολουθεις το μπλογκ και ισως γιαυτο μιλας αυθαιρετα διχως να σκεφτεις ..δεν σε παρεξηγω...

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ»
Ανδρεας Παπανδρεου..
«Η ουσία του Ελληνικού προβλήματος είναι απλή. Η πατρίδα μας είναι χώρα υπό κατοχή. Και η κατοχή είναι αμερικάνικη.
Μόνο οι στολές και η γλώσσα είναι ελληνική. Και λύση του ελληνικού προβλήματος δεν υπάρχει καμία στο πολιτικό επίπεδο. Η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα φθάσει ,χωρίς την πραγματική, την ουσιαστική, την χωρίς όρους απελευθέρωση της από τα δεσμά που χάλκευσε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας. Γι’ αυτό ο αγώνας μας είναι εθνικοαπελευθερωτικός»
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ!!!!!
Καλημερα και καλα 40!!!

anexartisia είπε...

Αυτό το ΠΑΣΟΚ υπηρετήτε,αλλά ποιο ΠΑΣΟΚ ψηφίζεται;
Καλημέρα!

Unknown είπε...

Οχι το ΠΑΣΟΚ του μνημονιου παντως!!!

anexartisia είπε...

Κατάλαβα είστε σαν τους αγιορίτες καλόγερους που σε νηστεία τρώτε κεφτέδες και τους βαφτίζεται φασόλια.Ρίζνεται την πασοκάρα κάνετε προεκλογικό αγώνα στα καφενεία στις κλαδικες του πασοκ,πορτα πορτα με υποσχεσεις και για να μη βγει η "δεξια" και να βγει το πασοκ για το πασοκ του ανδρέα και πως το πασοκ ειναι αντιθετο με το μνημονιο απλως το ψηφιζει.Δε λέτε στα καφενεία ψηφίστε το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου λέτε ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για την ψυχή του Ανδρέα.Μόνο που στα ψηφοδέλτια υπάρχει ο γιος του και λοιποί υπερέτες της τρόικας,του σεβ,των εφοπλιστών.
Μιλάτε για πρασινη ανάπτυξη πράσινη αναπτυξη κτλ.Τάζετε λεφτα υπάρχουν(από τους μισθους των εργαζομενων για να δοθούν στους βιομηχάνους,μόνο που τα λέτε αντιστροφα από την πραγματικότητα).Τάζετε αναδιανομή του εισοδήματος και το πράτεται(από την ανάποδη μερια απο αυτη που λετε)
Ψηφίζεται ΠΑΣΟΚ για την ψυχή του Ανδρέα για να χαίρεται η ψυχή του στον άλλο κόσμο την ώρα που το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα μας στέλνει στον άλλο κόσμο,στην Αργεντινή έπεσε το προσδόκιμο ζωής 5 χρόνια,εδώ ο νεκροθάφτης Λοβέρδος διαμαρτύρεται που δεν πεθαινουνε οι Έλληνες!http://www.youtube.com/watch?v=weP6-CyEjd8&feature=related
Και σε αντίθεση με τον Καρατζαφέρη που ψηφίζει τα ίδια και με τη ΝΔ έχεται το θράσσος να αυτοπροσδιορίζεστε αριστεροί και να μιλάτε για τον Τσε και τον Άρη!
Δε σας ξαναενοχλώ σιγουρα τωρα το λεω τελευταια φορα,αλλά έχετε περάσει στην ιστορία ως μία από τις αντιλαϊκότερες κυβερνήσεις,σαν την ΕΡΕ της Φρειδερίκης,την ΕΚ του παπατζη παππού GAP του υποτακτικού του Σκόμπυ του 12/44,του Μεταξα και της 7ετίας.
Σε λίγο καιρό όταν θα λέτε ότι είστε ΠΑΣΟΚ θα σας κυνηγάει ο κόσμος,όπως σήμερα κυνηγάει τους χουντικούς!Παραλίγο να είχαμε νεκρό διαδηλωτή από τα ματ σας και είχαμε στρατιωτικο αποκλεισμο των αγροτων στις Σέρρες και 1 μηνα πράσινης(το χρωμα των ματ σας) κατοχης στην Κερατέα http://www.youtube.com/watch?v=lt2nkWr7l3I&feature=related
Ήδη δεν μπορείτε να κάνετε συγκεντρώσεις.Ο Πεταλωτής τα ρίχνει στο ΣΥΡΙΖΑ ο Λοβέρδος στο ΚΚΕ,ο Πάγκαλος και στους 2,ο GAP στο ΣΥΡΙΖΑ,μόνο που δεν καταλαβαίνεται ότι είστε ανεπιθύμητοι,είστε το 15%(φαινομενικο 27% και κατεβαινει...).
Όταν θα παίρνεται 3%(φαινομενικο) και θα παλεύετε να μπαίνεται στη βουλή θα ξαναμπώ στο μπλογκ σας να σας κοοϊδεύω και να σας αποκαλώ με μία βρισια μία προσβολή που δε σας ενοχλεί και δε θα σας ενοχλεί και θα την πω από τώρα είστε ΠΑΣΟΚοι-Πρασινοφρουροί(εμπεριέχει τις έννοιες κλεψιάς,ψευτιάς,ρουφιανιάς,ξεπουλημενου συνδικαλιστη,ξενοδουλου υπηρετη της τρόικας,μιζαδόρου,διευθαρμένου,απεργοσπάστη)
σας αφιερωνω τους μυθους του πασοκου http://www.youtube.com/watch?v=MdO1JlldRY8

Και το τελευταιο βιντεο που αφιερωνω δειτε το κι ας μη δειτε τα άλλα

http://www.youtube.com/watch?v=YodxeaBBEIM&playnext=1&list=PL68B100BE3C0C5013

είναι ο ευατό σας στον καθρέφτη

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ πλεον αυτος ο διαλογος ...
καληνυχτα...ασπρομαυρε φιλε μου...καποτε αυτες οι λογικες καταδικασαν εναν λαο και ανεβασαν την ΕΡΕ και την δεξια της βιας κ νοθειας για πολλα χρονια!!!και ενα μονο να ξερεις στην ζωη δεν κυριαρχει το ασπρο μαυρο!!!

Unknown είπε...

ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΣΗΜΕΡΑ (η λογικη του τσουβαλιασματος ειναι αντιδημοκρατικη κ ακρο δεξια λογικη και καλυτερα να την αποφευγεις)

Unknown είπε...

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ ΑΥΤΗ ΔΩ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΜΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!!!!!!!!!!