Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση που θα συναφθεί με την τρόικα, εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας (31.10)!
Το δημοψήφισμα τοποθετείται στις αρχές Ιανουαρίου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση.
Το δημοψήφισμα τοποθετείται στις αρχές Ιανουαρίου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα ζητήσει και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ανακληθούν στην τάξη και στην εσωκομματική πειθαρχία!
Η εξαγγελία δημοψηφίσματος δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά μια πανικόβλητη κίνηση του Γ. Παπανδρέου που ελήφθη κάτω από τα πρωτοφανή αδιέξοδα στα οποία έχει ρίξει τη χώρα, η πιο ανάλγητη και εθελόδουλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης!
Με την κίνηση αυτή, ο Γ. Παπανδρέου, προσπαθεί μάταια να διασώσει τον εαυτό του και τον στενό του κύκλο, από τη βέβαιη κυβερνητική κατάρρευση.
Παράλληλα, με αυτήν την κίνηση ο επικεφαλής της πλέον λαομίσητης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών επιχειρεί να διασώσει τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές ελίτ, που φοβούνται (και δικαίως!) το σάρωμα τους από τη λαική οργή!
Παρόλα αυτά, οι κύκλοι αυτοί φοβούνται (επίσης δικαίως!) πως οι μάταιες προσπάθειες του ΓΑΠ, δεν θα έχουν ευτυχή, για τα συμφέροντα των κυρίαρχων κύκλων, κατάληξη, μιλώντας για “διακινδύνευση της παραμονής της ελλάδας στο ευρώ”!
Αν το δημοψήφισμα γίνει πριν η δανειακή σύμβαση πάει στη Βουλή για ψήφιση, πρέπει να συμμετέχει το 40% των πολιτών για είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα. Αν το δημοψήφισμα πρόκειται να γίνει μετά την ψήφιση στη Βουλή, τότε πρέπει να εγκριθεί η διεξαγωγή του από 180 βουλευτές και να συμμετάσχει σε αυτό το 50% των πολιτών.
«Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ζήτησει την Τρίτη να κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, εν όψει των επόμενων αλλαγών, λέγοντας ότι «περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία και η έκφραση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».
Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε απορρίψει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, δεν μπορούμε να παρατήσουμε τον αγώνα στη μέση γιατί έτσι συμφέρει ορισμένους». Απέρριψε παράλληλα σενάρια συγκυβέρνησης και συγκατοίκησης.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε όμως να υπάρξει συνεννόηση σε ένα πρόγραμμα βασικών αλλαγών -από τον εξορθολογισμό του κράτους έως την καταπολέμηση της ανομίας και τις αλλαγές στην Παιδεία- το οποίο θα εφαρμόσει μετά τις κάλπες όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, με τη στήριξη της αντιπολίτευσης.
Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν δικαιολογώ σε κανένα σημείο τη βία, μπορώ να συμμεριστώ όμως την οργή του κόσμου», ενώ στηλίτευσε τη συμπεριφορά όσων «για δικούς τους λόγους καλλιεργούν φόβους, μιζέρια και ανασφάλεια» και διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από κανέναν».
«Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο», πρόσθεσε, «θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση: στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».
«Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο», πρόσθεσε, «θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση: στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».
«Ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με πέταλα, έχει όμως ένα τέλος» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου επιχειρώντας να δείξει κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Παραδέχτηκε όμως ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυξήσεις μισθών αυτήν την στιγμή», μπορούμε όμως «να μιλήσουμε για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».
«Θέλει η πλειοψηφία αστάθεια και αναρχία; Θέλουμε τον εθνικό διχασμό; Θα είναι αυτή λύση για την Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι εάν συμπεριφερόμαστε με βία απέναντι στους εκλεγμένους εκπρόσωπους του ελληνικού λαού, εάν χωρίζουμε ο ένας τον άλλο σε εθνικόφρονες και μιάσματα, αυτό δεν υπηρετεί την πατρίδα. «Η βία, ο διχασμός και η λασπολογία δεν υπηρετεί την πατρίδα. Αν στήναμε εθνικά δικαστήρια θα λυνόταν τα προβλήματα μας;» συμπλήρωσε.
Σχόλιο RYaN: Το κείμενο από iskra. Η φωτογραφία δική μου!
Και ένα πολύ πολύ σημαντικό: Δημοψήφισμα που αφορά στα δημοσιονομικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Είναι αντισυνταγματικό. Το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά δημοψήφισμα που έχει σχέση με τα δημοσιονομικά. Ακόμα και αν γίνει θα κάνει χρέη πανελλήνιου γκάλοπ. Πρόκειται για πολιτικό κόλπο της αισχρότερης υφής.
Ενημέρωση: Για το διάστημα μετά τον Ιανουάριο, προσδιόρισε ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το οποίο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στην τηλεόραση του «Αντ1», ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μετά την οριστικοποίηση των λεπτομερειών της νέας δανειακής σύμβασης και την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).
Σημειώνεται ότι η συμφωνία για το PSI θα ολοκληρωθεί προς το τέλος Δεκεμβρίου και η ανταλλαγή θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Ιανουάριο 2012. Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, ο λαός θα κληθεί να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» στον κυρωτικό νόμο της νέας δανειακής σύμβασης.papaioannou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου