Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτώβρη 2011

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Και ξαφνικά το θέμα συζήτησης είναι η αναβολή της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη και η αναγκαστική φυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπό την πίεση των διαδηλωτών. Μεγάλη ντροπή είπαν τα κόμματα της «τάξης και ηθικής» και τα απανταχού παπαγαλάκια τους. Μεγάλη ντροπή λέω εγώ στην Δημοκρατία της επίφασης που σήμερα βιώνει ο κάθε έλληνας και ελληνίδα, σε μια χώρα που μάτωσε για την Ελευθερία και την Δημοκρατία για να φτάσει στα σημερινά αδιέξοδα.
Η στάση του Ελληνικού λαού
απέναντι στους «θεσμούς» της Δημοκρατίας μας ήταν στάση ευθύνης και αξιοπρέπειας για ένα λαό με παρακαταθήκη τον αγώνα για την Δημοκρατία. Δεν ήταν επίθεση στο πρόσωπο των θεσμών αλλά στους ανθρώπους που σήμερα παριστάνουν τους θεσμούς σε μια χώρα που κυριαρχεί η επίφαση. Σήμερα ενοχλήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα συνθήματα, γιατί δεν ενοχλήθηκε από τις αντισυνταγματικές πράξεις της Κυβέρνησης, άλλωστε ο θεσμός επιβάλει την υπεράσπιση του συντάγματος. Ο κ. Παπούλιας μπορεί να έχει ένα λαμπρό παρελθόν στην πολιτική του διαδρομή, αλλά στις μέρες που ζούμε σημασία έχει το παρόν και το μέλλον.

Η 28η Οκτώβρη είναι ένα ακόμα ορόσημο στην «αγανάκτηση» του Ελληνικού Λαού. Αλλά σήμερα έχουμε ανάγκη για πολλά περισσότερα από την αγανάκτηση, έχουμε ευθύνη για την απόφαση. Δεν έχουμε το δικαίωμα ως πολίτες απλά να συνθηματολογούμε ή να βγαίνουμε στους δρόμους, έχουμε και την υποχρέωση να πάρουμε στα χέρια μας την ζωή μας και την Δημοκρατία μας. Έχουμε την ευθύνη να παλέψουμε για την ανατροπή όχι απλά μιας Κυβέρνησης αλλά μιας κατεστημένης νοοτροπίας που θέτει σε «γύψο» τις ζωές μας και την πατρίδα. Η οργή της νέας γενιάς όπως εκφράζεται καθημερινά πρέπει να γίνει πολιτική πρωτοβουλία έξω από τις παραδοσιακές δομές.

Η λύση είναι και σήμερα, όπως και τότε η ΑΛΛΑΓΗ και ο νέος ιστορικός κύκλος για την πατρίδα. ΑΛΛΑΓΗ που δεν ακολουθεί τους κανόνες και τα στερεότυπα του σήμερα, αλλά οραματίζεται μια πραγματικά ευνομούμενη πολιτεία της συμμετοχής, της δικαιοσύνης, του κοινωνικού ελέγχου. ΑΛΛΑΓΗ που δεν σχετίζεται με τις παραδοσιακές «ταμπέλες» και διαχωρισμούς. Τίποτα δεν είναι εύκολο στις μέρες μας, αλλά είναι αναγκαίο αν δεν επιθυμούμε να δούμε την ζωή να περνάει μέσα στην μιζέρια και την ανέχεια.
Αν σήμερα δεν πράξουμε, αύριο θα έχουμε την ευθύνη για ότι ακολουθήσει…
mkaradim. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: