Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

“Άδειασαν” τον Κάρολο Παπούλια όλοι οι πολιτικοί.

Αντί να πάρουν την ευθύνη πάνω τους για όσα έγιναν σήμερα και να προστατέψουν το θεσμό και το πρόσωπο,   παρουσίασαν τα σημερινό γεγονότα σαν να αφορούσαν σχεδόν ολοκληρωτικά το Κάρολο Παπούλια. Υπερτόνισαν μάλιστα το σημείο αυτό και το καταδίκασαν φραστικά ως γεγονός.
Μιλάμε για Αθλιότητα…
Μέσα από τις δηλώσεις  πολιτικών που διάβασα  προκύπτει  αμέσως ένας συνειδητός έως και ύποπτος   αυτισμός. Είναι καταφανέστατη η  προσπάθεια ώστε να παρουσιαστούν όλα ως προσβολή στην επέτειο και στο πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτοπροσώπος. Μάλιστα για να ντύσουν αυτό  στόρι  ακουστήκαν και άλλα φαιδρά για  πανελλήνιες –προφανώς- συνομωσίες μαθητών,  συλλόγων και δασκάλων,  πιτσιρικάδων, εθελοντών και κομμάτων.
Δεν βρέθηκε ούτε ένας πολιτικός  με ανάστημα να  πάρει την προσβολή πάνω του  και να πει  δυο λέξεις   ουσιαστικής προστασίας του προέδρου.
Να μπει ασπίδα και αλεξικέραυνο στον πρόεδρο. Να συλλογιστεί την οργή του κόσμου, να προτείνει  την προφανής λύση και να ζητήσει να μην βάλλεται  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αντιθέτως όλοι υπερτίμησαν την προσβολή στο πρόσωπο του για να μην την αποδεχτούν ως κατα-δική τους.

Έτσι  κέρδισαν ίσως κάποιες εβδομάδες παρουσίας στο πολιτικό σκηνικό αλλά πέτυχαν ένα καίριο χτύπημα στην Δημοκρατία, απείρως ισχυρότερο από αυτό που έκαναν τα τοπικά γεγονότα.
Στην πράξη όλοι γνωρίζουμε ότι τα γεγονότα στράφηκαν εναντίων ενός συγκεκριμένου πολιτικού  προσωπικού. Όλοι είδαμε  το λαϊκό αίσθημα που καθημερινά αναζητά λύτρωση αλλά δεν την βρίσκει. Και όλοι είδαμε ένα προσωπικό που δεν κατάλαβε. Που κρύφτηκε πίσω από την ίδια την Δημοκρατία αποφασισμένο να μην ακούσει, να μην δει, να μην αποδεχτεί τίποτα  από όσα φανερά το αφορούν. Κρυπτόμενο πίσω από την προσβολή του  προέδρου της Δημοκρατίας  επέλεξε  τελικά  για λόγους πολιτικής επιβίωσης να την τραβήξει κάτω.
Τόσο κάτω όσο θα δείξουν οι επόμενοι μήνες.
Δυστυχώς ως πολιτικοί  είστε εντελώς Αξιολύπητοι και  τρισάθλιοι, εντελώς ξοφλημένοι αλλά αυτό είναι  εντελώς δικό σας θέμα…
Το ζόρικο -που μας αφορά ως Δημοκράτες-  είναι ότι γίνεστε και επικίνδυνοι καθώς στρώνεται κόκκινο χαλί για κάποιον  “Λυτρωτή”   του λαϊκού αισθήματος, για κάποιο εθνοσωτήρα της πατρίδας, για κάποιον “εκκαθαριστή” όλων σας.   Για κάποιο θερμόαιμο τελικά…
Ποιο πολίτευμα και πως θα το θα προστατέψει ένας απαξιωμένος -για την χάρη- σας  Πρόεδρος;
Στρώσατε κόκκινο χαλί και το είδαμε όλοι… είμαι περίεργος να δω πως θα το ξεστρώσετε…
Είναι καθήκον του κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ να υπερτονίσει το γεγονός ότι τα σημερινά πανελλήνια γεγονότα δεν αφορούν ούτε την επέτειο του ΌΧΙ ούτε προφανώς την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αφορούν αποκλειστικά  Πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: