Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μικροί ηγέτες, ασήμαντοι πολιτικάντηδες, άνθρωποι τρελαμένοι από την εξουσία σε ιστορικές στιγμές που καθορίζεται η ζωή μας.

Το μαστίγιο και το καρότο της Μέρκελ
Μας ξευτελίζουν καθημερινά σαν λαό χαρακτηρίζοντάς μας συλλήβδην τεμπέληδες, ψεύτες, ακαμάτηδες, που τρώμε τα λεφτά των ξένων. Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν δέχονται καν επιταγές ή εγγυητικές επιστολές Ελλήνων επιχειρηματιών.
Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε μιλούν ανοιχτά πλέον για εγκατάσταση ενός γκαουλάιτερ στην Ελλάδα που θα διευθύνει την ελληνική κυβέρνηση.
Παπανδρέου και Βενιζέλος περιμένουν στο διάδρομο να ακούσουν τις αποφάσεις Μέρκελ – Σαρκοζί - Λαγκάρντ για την Ελλάδα και δεν έχουν πια κανένα διαπραγματευτικό όπλο.
Μας αντιμετωπίζουν σαν λεπρούς που θέλουν να μας απομονώσουν για να μην αρρωστήσουμε όλη την Ευρώπη.
Και ξαφνικά σήμερα στη γερμανική Βουλή η φράου Μέρκελ μιλώντας στους βουλευτές όλων των κομμάτων είπε το αναπάντεχο:
«Οι 'Ελληνες αξίζουν το σεβασμό μας» κι έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας που αγωνίζεται να βγει από το σκοτάδι κι άλλα τέτοια χαρωπά και τρυφερά.
Κι εγώ τώρα αναρωτιέμαι:

Γιατί αυτή η συμπεριφορά της Γερμανίδας μας έχει βάλει δύο χρόνια τώρα στο κρεβάτι του Προκρούστη και μας παρουσιάζει σαν ένα λαό που δεν αξίζει τη βοήθεια και αλληλεγγύη των ευρωπαίων.
Γιατί από το μαστίγιο στο καρότο και τούμπαλιν.
Πήρα κάτι φίλους και συναδέλφους στη Γερμανία και τους ρώτησαν αν έπαθε τίποτα ξαφνικά η Μέρκελ και γιατί τόση αγάπη και σεβασμός στην Ελλάδα από τη Γερμανίδα Καγκελάριο που μόνο με τρόπο εξευτελιστικό μας αντιμετωπίζει εδώ και πολλούς μήνες.
Η απάντησή τους μου αποκάλυψε το μέγεθος της γυναίκας αυτής που αποφασίζει για τη ζωή μας.
- Η Μέρκελ έχει εκλογές σε λίγο καιρό και χρειάζεται τις 120.000 ψήφους των Ελλήνων της Γερμανίας. Χαϊδεύει τα αυτιά τους για τα ψηφαλάκια των μεταναστών, αλλά στην πραγματικότητα το όνειρό της είναι να βρει έναν τρόπο να απαλλαγεί από την Ελλάδα.
Μικροί ηγέτες, ασήμαντοι πολιτικάντηδες, άνθρωποι τρελαμένοι από την εξουσία σε ιστορικές στιγμές που καθορίζεται η ζωή μας.
Κ. Χαρδαβέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: