Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αποκαλυπτική δήλωση Χ.Ράιχενμπαχ για τους στόχους της μνημονιακής πολιτικής: Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο

Ο σκιώδης Γερμανός πρωθυπουργός της χώρας, με κυνισμό που σοκάρει δηλώνει ότι στόχος ειναι να πιάσει η Ελλάδα πάτο, "για να έρθουν οι καλοί επενδυτές"! Σοκάρει εξίσου ότι κανένας από την πολιτική ηγεσία δεν είπε λέξη.
Στην εκτίμηση ότι η κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, προέβη ο επικεφαλής της taskforce της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, καθώς όπως επεσημαίνει οι προσπάθειες διάσωσης της χώρας ξεκίνησαν με καθυστέρηση.Η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας, λέει ο κ. Ράιχενμπαχ, προσθέτοντας ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση.
«Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο». Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

«Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας. «Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα λάθη εκδικούνται τώρα με το αυξημένο κόστος επίλυσης του προβλήματος.
www.imerisia.gr/article.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: