Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ολο το κατεστημένο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

“ Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια ”
Θα πίστευε κανείς ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και την σφοδρή προεκλογική αντιπαράθεση, το κατεστημένο θα μετρίαζε τις επιθέσεις του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου το ίδιο το κατεστημένο, αυτά που εδώ στο periodista ονομάζουμε δομημένα συμφέροντα, ανακουφισμένο μετά την οριστικοποίηση του τελικού αποτελέσματος των τελευταίων εκλογών, υποστήριξε ότι η τρικομματική κυβέρνηση, της οποίας αποστολή είναι να ισοπεδώσει τον ελληνικό λαό και να ξεπουλήσει τα πάντα στους δανειστές και τα υπερεθνικά συμφέροντα, είναι μακράς πνοής. Βέβαια αν ρωτήσει κανείς τους ίδιους τους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με τη διάρκεια της παρούσας κυβέρνησης, οι εκτιμήσεις θα είναι πιο συγκρατημένες. Τα δομημένα συμφέροντα, τα οποία δραστηριοποιούνται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και παρασιτικά εδώ και δεκαετίες, δεν αρκέστηκαν ούτε στη δημόσια τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέστησε απολύτως δηλωτικό ότι δεν ζητάει εκλογές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Οι επιθέσεις του κατεστημένου, αντιθέτως, εντάθηκαν.

 Πρώτη τον χορό έσυρε η γνωστή για το παρελθόν και το παρόν της εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία επιχείρησε να εξισώσει την αντίσταση του ελληνικού λαού στην μνημονιακή λαίλαπα με την δράση της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής». Στη συνέχεια οι μεγαλοεκδότες, έδωσαν εντολή στους αρθρογράφους τους να ξεκινήσουν συντονισμένα τις επιθέσεις τους προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Τα «δίκτυα» που έχουν δομήσει οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι σε αυτή τη χώρα, έστησαν φάμπρικα αναπαραγωγής της φωτογραφίες με την βροχή και τις ομπρέλες. Ακόμη, περίπου θεωρήθηκε … ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα, το γεγονός ότι παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα της Αργεντινής. Πήραν φόρα οι κονδυλοφόροι. Ένας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ναρκισσισμό, ο άλλος βάφτισε «μαύρο» τον «κόκκινο». Εκείνο, που δεν έχουν καταλάβει – εκτός και αν το κάνουν επίτηδες – είναι ότι όσο αντιπαρατίθενται με τον Αλέξη Τσίπρα, του στρώνουν το χαλί για να γίνει πρωθυπουργός. Ο λόγος: Τα δομημένα συμφέροντα και οι διαχρονικοί υπηρέτες τους, έχουν καταγραφεί με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο στο συλλογικό ασυνείδητο.

Τα παραδείγματα, περί των αντίθετων αποτελεσμάτων που πέτυχε η συστηματική, επίμονη και εμπαθής προπαγάνδα της medioκρατίας, είναι πολλά. Και πραγματικά θέλει πολύ ταλέντο. Δύο ενδεικτικά είναι τα εξης: Το 2007, πήγαν να βγάλουν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου τους «πήρε» στο ρελαντί. Το 2009, πήγαν να «βγάλουν» Ντόρα Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία και τους «βγήκε» Σαμαράς. Τώρα, αφού μετά κόπων και βασάνων έκαναν τον Σαμαρά πρωθυπουργό, σχεδιάζουν, για την επόμενη ημέρα το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, με επίκεντρο τη «Δημοκρατική Αριστερά» και τη φιλική συμμετοχή του «πρώην ΠΑΣΟΚ». Οι παλαιοί μιντιάρχες έχουν κάνει έναν υπολογισμό, θεωρώντας ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Χρησιμοποιούν στις συζητήσεις τους το παράδειγμα της ΕΔΑ. Λένε λοιπόν στα μαυσωλεία της ενημέρωσης «Το 1958 η ΕΔΑ είχε γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Μετά το ήρθε το Κέντρο με τον Γεώργιο Παπανδρέου και τα σάρωσε όλα». Άλλες εποχές. Τώρα «παίζουν» την ενωμένη κεντροαριστερά, αλλά θα τους «βγει» Τσίπρας. Δεν πειράζει (για αυτούς). Όπως έλεγε πριν από λίγες ημέρες στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «Έχουν καταλάβει ότι αν γίνουμε κυβέρνηση θα είμαστε αμείλικτοι, για αυτό και η λύσσα τους».
periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: