Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση έξω από το σπίτι της 13χρονης Σάρας

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 18:00 έξω από το σπίτι της 13χρονης Σάρας, στην περιοχή των «δεδεκαόροφων» πολυκατοικιών στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, που έχασε τη ζωής από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού, το οποίο χρησιμοποιούσαν με τη μητέρα της για να ζεσταθούν καθώς δεν είχαν ρεύμα.
Αργότερα οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους γύρω δρόμους κατευθυνόμενοι στην κεντρική πλατεία Αμπελοκήπων. «Εμείς θα καταργήσουμε τα μνημόνια τους, χωρίς θέρμανση να ζήσουν τα παιδιά τους» και «Κυβέρνηση, ΔΕΗ και τροϊκανοί σκοτώσανε τη Σάρα τη μικρή», είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούγονταν.


Το κάλεσμα έγινε από την Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών. «Να σταματήσουμε τώρα τα εγκλήματα συγκυβέρνησης-τρόικας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 3 Δεκέμβρη στις 18.00 στο πάρκο στις δωδεκαόροφες στην οδό Λαγκαδά», αναφέρει η επιτροπή στην ανακοίνωση και συνεχίζει:
Ένα ακόμη αθώο θύμα στο βωμό της κρίσης και των μνημονίων. Η Σάρα, 13χρονη μαθήτρια από την Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, άφησε την τελευταία της πνοή. Η άνεργη μητέρα της στην προσπάθεια να μην πεθάνουν από το κρύο - η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα- χρησιμοποίησαν ένα μαγκάλι.

Οι αναθυμιάσεις από το μαγκάλι σκότωσαν τη μικρή Σάρα, ενώ κι η μητέρα της κινδύνεψε να πεθάνει. Το τραγικό της ιστορίας η μητέρα συνελήφθη για έγκλημα εξ αμελείας.

  • Να μην μείνουμε σιωπηλοί σε ένα ακόμη έγκλημα εκ προμελέτης συγκυβέρνησης-τρόικας.
  • Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση. Άλλωστε, τα επόμενα θύματα μπορεί να είμαστε εμείς.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής της Θεσσαλονίκης, πολιτικούς φορείς, σωματεία, επιτροπές, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες και συνελεύσεις».
Σημειώνεται ότι η μητέρα της 13χρονης έλαβε εξάμηνη άδεια παραμονής στην χώρα το πρωί της Τρίτης.

ΠΗΓΗ tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: