Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Λοιπόν, όχι! Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί!

Και να που η τέταρτη χρονιά του συνεχιζόμενου δράματος που ζει η χώρα, έμελλε να κλείσει με τρόπο θεαματικό! Με την αποκάλυψη ενός ακόμη σκανδάλου τεραστίων οικονομικών και πολιτικών διαστάσεων. ‘Ένα σκάνδαλο που ήρθε να μας υπενθυμίσει πώς βρέθηκε η χώρα και όλοι εμείς, στη σημερινή τραγική κατάσταση. Να μας δείξει ποιοι στην πραγματικότητα τα φάγανε και να καταρρίψει την ύπουλη προπαγάνδα Πάγκαλου του «όλοι μαζί τα φάγαμε». Προφανώς και δεν θα φάγαμε όλοι μαζί. Συνδαιτυμόνας στο μεγάλο φαγοπότι, το πάρτι της μίζας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, δεν ήταν ο ελληνικός λαός. Στο πάρτι συμμετείχαν αυτοί που σήμερα πασχίζουν δήθεν για τη σωτηρία της χώρας, μετακυλώντας το χρέος και τις τύψεις στους απλούς πολίτες, τους οποίους οδηγούν εσκεμμένα στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
της Ρένας Παυλάκη - Διακίδη
Είναι αυτοί οι ίδιοι που έχουν το θράσος να παρουσιάζουν ως «θυσία» τα βασανιστήρια που επιβάλουν στους πολίτες . Μια θυσία που οι άνθρωποι δεν την διάλεξαν. Δεν ήταν επιλογή τους να χάσουν τη δουλειά τους, τα σπίτια τους. Δεν ήταν επιλογή τους να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, να ζεσταίνονται με μαγκάλια και κεριά, να δηλητηριάζονται από τις αναθυμιάσεις, να δίνουν τέλος στη ζωή τους. Δεν επέλεξαν να τρώνε στα συσσίτια και από τα σκουπίδια, να κοιμούνται στα πεζοδρόμια. Για ποιους εντέλει θυσιάζονται; Και με ποια προοπτική, αφού κάθε μέρα βουλιάζουμε όλο και πιο κάτω, όλο και πιο βαθιά;
Θυσιάζονται για όλους εκείνους που αποκάλυψε η κατάθεση Κάντα. Για την διακομματική συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην καταλήστευση των δημοσίων οικονομικών της χώρας, τις τελευταίες δεκαετίες. Πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, υπουργοί και των δύο κομμάτων εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα οπλικά συστήματα, ενώ το ύψος της μίζας πρέπει να ξεπερνάει κάθε φαντασία. «Όταν δόθηκαν 600.000 ευρώ σε εμένα, ο οποίος έφυγα πριν την υπογραφή και την υλοποίηση της σύμβασης, με βάση τον κοινό νου θεωρώ απίθανο να μην πήραν παράνομες προμήθειες οι από πάνω μου», δηλώνει με τρόπο αφοπλιστικό ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών.

Και ενώ όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν εμβρόντητοι το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που ενθυλάκωσαν οι «σωτήρες» του όλα αυτά τα χρόνια, την ίδια ώρα υφίστανται ένα πρωτοφανές φοροκυνηγητό, χωρίς όρια, χωρίς λογική. Στόχος των συνδαιτυμόνων του πάρτι, να αφαιμάξουν ακόμη και το τελευταίο ευρώ από τους Έλληνες πολίτες. Με μια επίσης πρωτοφανή προπαγάνδα περί φοροδιαφυγής, ως την βασική αιτία της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, χωρίς να έχουν πει ούτε λέξη – οι κατά τα λοιπά λαλίστατοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – για τις απίστευτες αποκαλύψεις. Επιλεκτικά τυφλοί και κουφοί, λεηλατούν τις ιδιωτικές περιουσίες των απλών ανθρώπων, κρατώντας τους ισχυρούς και ημέτερους προστατευμένους μέσα στις περιβόητες λίστες που υποτίθεται ότι ερευνούν, αφού προηγουμένως φρόντισαν να κρατήσουν προστατευμένα και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στις υποθέσεις τύπου «λίστας Λαγκάρντ». Λεηλατούν, αρπάζουν, απειλούν, εκβιάζουν. Μετέρχονται όλων των μεθόδων κατατρομοκράτησης των πολιτών, που τους έχουν εξισώσει με τους κοινούς εγκληματίες, που δεν διστάζουν να τους χαρακτηρίσουν εξτρεμιστές και τρομοκράτες, όταν αρνηθούν να παίξουν σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ποιοι και για ποιο λόγο έφεραν τη χώρα στο σημερινό σημείο. Ποιοι τα έφαγαν και σήμερα προσπαθούν να καταστήσουν ενόχους τους απλούς πολίτες, μέσα από τη χυδαιότητα της παγκάλειας λογικής. Το θέμα είναι, για πόσο ακόμη, μετά από όλα αυτά, οι Έλληνες πολίτες θα ανέχονται την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εξαπάτησή τους, για πόσο ακόμη θα πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή το χυδαίο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, για πόσο ακόμη θα στερούνται για να πληρώσουν το λογαριασμό, σ’ ένα φαγοπότι που δεν πήραν μέρος και δεν τους αφορά.

grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: