Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο «εκτσογλανισμός» και τα «τσογλάνια»…

“ Πλέον δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν ”
Tου Κώστα Καπνίση
Χρειάζεται πραγματικά απίστευτο και παράλληλα απύθμενο πολιτικό θράσος για να βρίσκεται σήμερα κάποιος στο φερόμενο ως ΠΑΣΟΚ. Η δυσοσμία, η οποία αναδύεται από αυτό το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα δεν έχει προηγούμενο. Από το βήμα της διαλυμένης Κεντρικής Πολιτικής του «ΠΑΣΟΚ», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά (!), μίλησε για προσπάθεια «εκτσογλανισμού» του πολιτικού συστήματος και κατά συνέπεια της ελληνικής κοινωνίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ένα κόμμα που μέχρι τις εκλογές του 2012 βρισκόταν στο 4,5%. Ο φέρων …τρεις «τίτλους», Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλαδή του πρόεδρου του «ΠΑΣΟΚ», του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών, αποτυχών βεβαίως και στα τρία αυτά αξιώματα, τολμά να μιλά για αναγκαιότητα κυβερνήσεων συνεργασίας. Τώρα, που το απόκομμα, του οποίου προΐσταται βρίσκεται προ των πυλών του πολιτικού αφανισμού.


Την ίδια στιγμή, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του «ΠΑΣΟΚ», η οποία θύμιζε παλαίστρα, καθώς οι «αγωνιστές» και οι «αντάρτες» πήγαιναν και έρχονταν, αμφισβητούσαν ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Κώστας Σκανδαλίδης, η επιστολή των 11, η επιστολή των 7 και δεκάδες άλλα περιστατικά απείρου κάλλους, αναδείχθηκαν σε μια Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, την οποία το ΚΟΔΗΣΟ θα είχε να ζηλεύει. Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι σε μια αποστροφή  του ακατάσχετου υβρεολογίου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ειπώθηκε ότι η ΝΔ είναι αυτή που αντιγράφει το μνημονιακό πρόγραμμα του «ΠΑΣΟΚ». Πραγματικά, είναι απορίας άξιο το που μπορεί να φτάσει η κατρακύλα ενός αποκόμματος, το οποίο κάποτε λεγόταν ΠΑΣΟΚ.

Σε ένα πράγμα ίσως να έχει δίκιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά. Ότι δηλαδή, καλό θα ήταν να μην κατεβεί το «ΠΑΣΟΚ» στις περιφερειακές, αλλά και στις ευρωπαϊκές εκλογές με την παρούσα ονομασία. Το κόμμα, του οποίου ακραία νεοφιλελεύθερα σταγονίδια χρησιμοποιούν το «ΠΑΣΟΚ» ως πολιτική στέγη, προκειμένου να υπηρετούν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Για την ακρίβεια ο ιστορικός – πολιτικός κύκλος ολοκληρώθηκε το 1996. Από εκεί και μετά, το υβρίδιο δεν υπηρετούσε τον λαό και την χώρα, όπως συνήθιζε να λέει και ο ιδρυτής του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποστροφή του λόγου του προέδρου του «ΠΑΣΟΚ», η οποία είχε να κάνει με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις ή με τις κυβερνήσεις συνεργασίας. «Δεν μπορεί ένα κόμμα με 34% να κυβερνήσει τον τόπο». Τι αλήθεια εννοούσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά; Έχει κάποια πληροφορία ότι κάποιο από τα κόμματα της Βουλής, έχουν αυτή την στιγμή 34% ως εκλογικό ποσοστό επιρροής; Αν ναι, ποιο είναι αυτό το κόμμα;

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον κάθε άνθρωπο που έχει την στοιχειώδη πολιτική και όχι απαραίτητα κομματική σκέψη, είναι οξύμωρο σχήμα να λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «Καλλιεργούν το υπόστρωμα του εκχυδαΐσμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Για την ακρίβεια θα μου επιτρέψετε να πω μια φράση και ζητάω συγγνώμη από εσάς και τους ακροατές μας, εκτσογλανισμού της ελληνικής κοινωνίας». Προφανώς, ο εταίρος της κυβέρνησης Σαμαρά, ξεχνά ότι τούτη τη στιγμή κυβερνά τον τόπο ένα θλιβερό συνονθύλευμα ακροδεξιών, τσεκουροφόρων, φιλοβασιλικών, ακραίων νεοφιλελεύθερων σταγονιδίων, γραφικών, τηλεστάρ, «σοσιαλιστών», «κεντροαριστερών». Όλοι εκείνοι δηλαδή που έφεραν μέχρι εδώ την χώρα. Όχι στο χείλος του γκρεμού, όπως τετριμμένα ακούγεται από αρκετούς, αλλά στον ίδιο τον γκρεμό.

Το «έργο» είναι γνωστό. Τον τελευταίο καιρό τα απομεινάρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ένα πολιτικό προσωπικό ανεπαρκές και ανάξιο για μια χώρα όπως η Ελλάδα, προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες από το ένα απομεινάρι στο άλλο, όχι βέβαια για να «σωθεί η χώρα», αλλά γιατί πλησιάζουν οι εκλογές. Υπάρχουν σίγουρα δύο αναμετρήσεις στον ορίζοντα με συγκεκριμένες ημερομηνίες και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προκύψει και μια τρίτη ημερομηνία. Θα είναι εκείνη που θα τους στείλει στον κάδο της πολιτικής ιστορίας. Προς το παρόν, οι «ΝΑΙ» σε όλα, πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα να διασωθούν κάποιοι από αυτούς στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Το κακό νέο για εκείνους είναι ότι δεν θα διασωθούν πολλοί. Μπορεί οι ιδιωτικές να έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό και μερικοί να λαμβάνουν εγγυήσεις ότι κάτι καλό θα γίνει, αλλά αυτές οι υποσχέσεις είναι μάταιες. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να «αποδράσουν» μέσω περιφερειακών εκλογών, προβλέποντας το τι θα γίνει στις εθνικές εκλογές, λογαριάζουν χωρίς τον ελληνικό λαό.

Πλέον δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν. Ούτε για εκείνους που κατάστρεψαν την χώρα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια την ισοπεδώνουν, ούτε όμως και για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Η νέα κυβέρνηση, θα κληθεί να αναλάβει βαρύ φορτίο για να διορθώσει την κατάσταση και να απομακρύνει τα πραγματικά «τσογλάνια», τα οποία έχουν τρυπώσει σαν τα τρωκτικά σε καίριες θέσεις ευθύνης και απομυζούν τον ελληνικό λαό και την περιουσία του. Έργο δύσκολο, αλλά όπως έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται και την βοήθεια του λαού για να φέρει σε αίσιο πέρας την κρίσιμη αποστολή της…

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: