Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αυστηρώς ακατάλληλοι

“ Τα πράγματα για τις κυβερνήσεις – μαριονέτες, οι οποίες στήριξαν με ασίγαστο πάθος την «πολιτική» της καγκελαρίου, είναι πια πολύ δύσκολα και πολιτικά μη αναστρέψιμα. ”
Του Κώστα Καπνίση
Λίγες πια ώρες έχουν μείνει για να αποχαιρετήσει την χώρα μια από τις χειρότερες χρονιές της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Παράλληλα, έχουν αρχίσει πλέον να δημιουργούνται πάνω σε ισχυρά θεμέλια οι ελπίδες και συνάμα η θέληση, προκειμένου οι αρχές του νέου έτους να αποτελέσουν το έναυσμα της κατακρήμνισης ενός σάπιου, διεφθαρμένου και νοσηρού, σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό, συστήματος κατάληψης της κυβέρνησης – εξουσίας από οποιοδήποτε τρωκτικό – παράσιτο. Οι συνθήκες άλλωστε, όχι απλώς έχουν ωριμάσει, αλλά το κοινωνικό αίτημα για ανατροπή της φαυλότητας είναι πια τόσο δυνατό και επιτακτικό που ακόμα και το ίδιο το «σύστημα» τρέμει και το δείχνει. Βέβαια, η ανατροπή αυτής της κατάστασης μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς το ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες δεν σημαίνει ότι οι κοινωνικοί αγώνες θα κερδηθούν χωρίς «μάχη».


Πουθενά και σε κανένα σημείο της Παγκόσμιας Ιστορίας δεν απαλλάχθηκε κάποιος λαός από τους τυράννους του απλά και χωρίς «μάχη». Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα απομεινάρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ναζιστική ακροδεξιά θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν για την επικείμενη πτώση τους. Όσο μάλιστα παραμένουν στην εξουσία, τόσο πιο επικίνδυνοι είναι, αλλά και ικανοί (μόνο για αυτό είναι ικανοί) να καταστρέψουν τον λαό και την χώρα. Δεν πρόκειται να παραδοθούν στον λαό και πιθανότατα θα επιχειρήσουν κάθε είδους προβοκάτσια, προκειμένου να υπερασπιστούν τα αφεντικά τους. Τούτες τις στιγμές οι «φίλοι» τους, οι «εταίροι», αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα, καθώς προσπαθούν να βρουν τρόπους, προκειμένου να μετριάσουν τις απώλειές τους στο πεδίο της «μάχης» για τις Ευρωεκλογές. Οι «εταίροι» άλλωστε γνωρίζουν ότι η εκλογική «μάχη» στην Ελλάδα θα είναι σίγουρα διπλή με αυξημένες μάλιστα πιθανότητες να είναι και τριπλή.

Τούτη η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι πολιτικά τελειωμένη και αυτό το γνωρίζουν καλά σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Φρανκφούρτη. Οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές και μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τονίζουν πια σχεδόν σε καθημερινή βάση, στέλνοντας μηνύματα στην Άνγκελα Μέρκελ ότι κάπου εδώ τα ψέματα τελειώνουν και θα υποχρεωθεί να αλλάξει «πορεία», αν θέλει βέβαια να παραμείνει στην εξουσία. Τούτων δοθέντων, αλλά και εφόσον τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού Νότου έκαναν την «δουλειά» και τήρησαν πιστά και εθελόδουλα τα «συμπεφωνημένα», δεν υπάρχει πια λόγος να ρισκάρουν το πολιτικό τους μέλλον ή και το ύστερο επαγγελματικό, το οποίο είναι ήδη έτοιμο σε κάποιον πολυεθνικό κολοσσό, σε μια μεγάλη τράπεζα, σε έναν διεθνή οργανισμό.

Αμέσως μετά την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, και ειδικότερα προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2014, αναμένονται εξελίξεις στο «καυτό» ζήτημα όχι μόνο του ευρωπαϊκού, αλλά του παγκόσμιου χρέους. Με λίγα λόγια, το «σύστημα» έχει «τερματίσει» και βρίσκεται σε πλήρες και απόλυτο αδιέξοδο. Οι «μεγάλοι» παγκόσμιοι παίκτες, θα καθίσουν σε ένα ωραιότατο τραπέζι διαλόγου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει το «παιχνίδι» να παιχτεί τίμια, όσο γίνεται τίμια σε τέτοιες περιπτώσεις. Χωρίς πολλές φιοριτούρες, αλλά με «μηνύματα», τα οποία ήδη έχουν δοθεί στους «παραλήπτες», η Γερμανία αναμένεται να μην είναι σε τόσο μεγάλη θέση ισχύος όσο τα προηγούμενα χρόνια. Ασφαλώς, φρόντισε για την χώρα της να είναι έτοιμη για την αλλαγή πλεύσης, αλλά στο ευρωπαϊκό πεδίο αν και της δόθηκε όλος ο απαραίτητος χρόνος και τα κατάλληλα εφόδια, απέτυχε παταγωδώς. Αυτό ήδη συζητείται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και είναι κάτι που το γνωρίζει και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, το τελευταίο χρονικό διάστημα «σπάει» την σιωπή της και λέει «κακά» για τις κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού Νότου πράγματα.

Κοντολογίς, το «παιχνίδι» αλλάζει κανόνες μεσούσης της χρονιάς και οι «παίκτες» βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας. Όσοι προνόησαν να ετοιμάσουν τις «ομάδες» τους καλά, αυτοί θα είναι και σε θέση να αποκομίσουν τα περισσότερα οφέλη από την κατάσταση, η οποία αρχίζει σιγά – σιγά να διαμορφώνεται. Σε ότι αφορά την καγκελάριο, αυτό έχει γίνει πλέον κατανοητό και αν φερθεί έξυπνα δεν θα προσπαθήσει να το ανακόψει. Άλλωστε και να ήθελε, δεν το μπορεί. Κερδισμένη θα είναι πιθανότατα και η Μ. Βρετανία, η οποία στα χρόνια της ευρωπαϊκής κρίσης έπαιξε έξυπνα το «παιχνίδι» και δεν ασχολήθηκε με τους Ευρωπαίους «εταίρους».

Αντιθέτως, τα πράγματα για τις κυβερνήσεις – μαριονέτες, οι οποίες στήριξαν με ασίγαστο πάθος την «πολιτική» της καγκελαρίου, είναι πια πολύ δύσκολα και πολιτικά μη αναστρέψιμα. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, οι «εταίροι» δεν μπορούν πια να δώσουν καμιά στήριξη στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Για αυτό άλλωστε και την έχουν αφήσει στην μοίρα της. Το πιθανότερο είναι να μη της δώσουν τίποτε άλλο πριν τις ελληνικές περιφερειακές, αλλά και ευρωπαϊκές εκλογές, πέρα από την «πιστοποίηση» ενός πρωτογενούς πλεονάσματος. 500 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, τα οποία θα τα μοιράσει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο ελληνικός λαός όμως πλέον γνωρίζει. Εξάλλου, δίνεται πια απλόχερα θέαμα με τις συνεχείς συλλήψεις και την αποκάλυψη σκανδάλων, τα οποία έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, η οποία δεν σταματά πια και αποκαλύπτει ή καλύτερα ξεγυμνώνει δύο αποκόμματα, τα οποία κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, την χώρα και την εθνική οικονομία.

Τίτλοι τέλους λοιπόν για ένα ολόκληρο παρασιτικό σύστημα στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποίησε τόσα χρόνια τον πολιτικό μανδύα δύο κομμάτων αυστηρά ακατάλληλων για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα. Η χώρα έχει τα φόντα, αλλά και τα κατάλληλα εφόδια, λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και ως ενεργειακού κόμβου, απαλλαγμένη από τα απομεινάρια του χθες και του συρφετού της να τραβήξει μπροστά και να μπει στο «παιχνίδι» που σύντομα θα ανοίξει. Αυτό το «παιχνίδι» έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, οι οποίες σύντομα θα γίνουν και θα πρέπει να φροντίσει να είναι προετοιμασμένη να «παίξει». Με αυτό οφείλει να ασχοληθεί και όχι με τα απομεινάρια, τα οποία βλέποντας το πολιτικό τους τέλος προσπαθούν να δράσουν αποπροσανατολιστικά…
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: