Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η αβάσταχτη κυνικότητα της μπλόφας...

“ Τα «έβαλαν» πάλι με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τόλμησε και ξεστόμισε ότι δεν θα μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, διότι έτσι θα κερδοσκοπήσουν πάλι οι λαθρέμποροι καυσίμων και θα επωφεληθούν οι πλούσιοι, οι οποίοι με την σειρά τους μόλις δουν τις μειωμένες τιμές των καυσίμων, θα τρέξουν να προμηθευτούν πετρέλαιο για να θερμάνουν τις πισίνες τους. ”
Του Κώστα Καπνίση
Στα «κάγκελα» ξαναβρίσκονται οι «αντάρτες» βουλευτές της ΝΔ και του «ΠΑΣΟΚ», οι οποίοι εκτός από οίκτο για την κατάντια τους, προκαλούν πλέον το γέλιο στην συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Πρόκειται για τον ίδιο λαό, τον οποίο καταστρέφουν και ισοπεδώνουν. Για την ίδια κοινωνία, την οποία εγκατέλειψαν και δεν βγαίνουν να την «ενημερώσουν» ή ακριβέστερα για να την υβρίσουν για το πόσο ανεύθυνη είναι που δεν πιστεύει πια τις θλιβερές φιγούρες της πτωχευμένης μιντιοκρατίας και των «πολιτικών» παρατρεχάμενων των καναλιών τους. Την ίδια στιγμή, οι «σωτήρες» έχουν αποσυρθεί σε χειμερινά θέρετρα για τις διακοπές τους.

Για κάποιους, οι οποίοι με δυσκολία προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν πολιτικά στην επάνοδό τους από τις διακοπές τους, πλέον προκαλούν οίκτο. Πρόκειται άλλωστε για «πολιτικά» όντα, τα οποία είναι ανάξια και πλέον ανίκανα ώστε να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και την χώρα. Για την ακρίβεια δυσφημούν τους θεσμούς, γελοιοποιούν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου και στέλνουν στην αγκαλιά της ναζιστικής ακροδεξιάς ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, η οποία πλέον παρακολουθεί ανήμπορη την καταστροφή της.

Τα «έβαλαν» πάλι με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τόλμησε και ξεστόμισε ότι δεν θα μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, διότι έτσι θα κερδοσκοπήσουν πάλι οι λαθρέμποροι καυσίμων και θα επωφεληθούν οι πλούσιοι, οι οποίοι με την σειρά τους μόλις δουν τις μειωμένες τιμές των καυσίμων, θα τρέξουν να προμηθευτούν πετρέλαιο για να θερμάνουν τις πισίνες τους. Οι «αντάρτες» φαίνεται να βάζουν στο «κάδρο» και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με την σειρά του αμέσως μετά την «σύσκεψη» για την αιθαλομίχλη στο υπουργείο Οικονομικών, έσπευσε να υπερασπιστεί τον Γιάννη Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «απόλυτα επιτυχημένο» τον υψηλό φόρο στα καύσιμα. Το γεγονός ότι το δημόσιο έχει χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μικρή σημασία έχει. Άλλωστε για αυτό θα γίνει άλλη μια περικοπή στους μισθούς και στις συντάξεις, θα ξεπαγιάσουν και ίσως «φύγουν» αρκετοί ακόμα συνάνθρωποι από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα πάντα θα «ξεχαστούν» όταν θα μπει η άνοιξη.

Η έλευση της άνοιξης θα φέρει το πρωτογενές πλεόνασμα και εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων θα ξεχυθούν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν το «εθνικό» γεγονός της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Αν βέβαια αυτό το θλιβερό συνονθύλευμα, το πιο επικίνδυνο όλων των εποχών που γνώρισε ποτέ ο τόπος, εξακολουθεί να υπάρχει πολιτικά. Για όλα όμως, λένε στους ψηφοφόρους τους, όσους έχουν απομείνει, αλλά και στον ελληνικό λαό ότι φταίνε μόνο ο Στουρνάρας και ο Άδωνις. Εκείνοι που σηκώνουν το χεράκι και ψηφίζουν, δεν φταίνε; Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τους στηρίζει με απίστευτο και ασίγαστο πάθος, δεν έχει καμιά απολύτως ευθύνη. Τα δύο κυβερνητικά στελέχη δεν τα επέλεξε ο πρωθυπουργός. Μόνο αυτό δεν έχουν πει. Ικανοί είναι βέβαια να το κάνουν αυτό και ακόμα και ο Πιραντέλο θα «έσκαγε» στα γέλια. Πρόκειται για έναν απίστευτο θίασο, ιδιοτελών συμφερόντων, ο οποίος δεν πρόκειται να ρίξει αυτήν την κυβέρνηση της ντροπής.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι σε παράλληλο χρόνο, οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «παραπονιούνται» στους «ηγέτες» τους γιατί ισχυρίζονται τάχα ότι δεν είναι δυνατόν να κυβερνά η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και το αντίστροφο. Σε απλή μετάφραση, διαμαρτύρεται η ακροδεξιά ΠΟΛΑΝ για το αν μπορεί να κυβερνά μαζί με τα ακραία νεοφιλελεύθερα σταγονίδια του ΚΟΔΗΣΟ ή και το αντίστροφο. Ούτως ή άλλως οι «ρόλοι» εναλλάσσονται στα δύο απομεινάρια που κατέστρεψαν και τώρα ισοπεδώνουν την κοινωνία. Από την άλλη μεριά, είναι πλέον καθημερινό το φαινόμενο των σκανδάλων, της σήψης και της διαφθοράς τους. «Μυρίζει» πια από μακριά το κυβερνητικό γκρουπούσκουλο. Και σκάνδαλα και απόλυτα προσδεμένοι στο άρμα της Μέρκελ, η οποία τους «αδειάζει» και εκείνοι κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν.

Συμπερασματικά, το θέμα έχει καταντήσει τόσο αηδιαστικό και αποτρόπαιο που προκαλεί πλέον τον οίκτο για αυτά τα πλάσματα της φύσης, τα οποία προσκυνούν τον εκάστοτε εκπρόσωπο των δανειστών και μετά βγαίνουν στα θλιβερά μέσα της πτωχευμένης μιντιοκρατίας και «συμπονούν» την ελληνική κοινωνία. Το πολιτικό τους μέλλον βρίσκεται πλέον στα χέρια του ελληνικού λαού, αλλά και της ελληνικής δικαιοσύνης. Ηθική υποχρέωση της νέας κυβέρνησης, η οποία σύντομα θα προκύψει από την λαϊκή ετυμηγορία είναι να μην συνομιλεί πλέον μαζί τους, αλλά μέχρι να καταρρεύσουν και επίσημα, να έχει τον νου της μήπως και μπροστά στην επικείμενη κατάρρευσή τους προσπαθήσουν ως εκδικητικά όντα να πάρουν μαζί τους στην άβυσσο και την χώρα. Αυτό είναι πλέον το μείζον και όχι η πολιτική αντιπαράθεση μαζί τους. Άλλωστε για να μπορέσει κάποιος να αντιπαρατεθεί πολιτικά πρέπει να έχει απέναντί του πολιτικούς. Το αν η συμπεριφορά και η στάση τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι πολιτικοί, αυτό ας το κρίνει η κοινωνία…

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: