Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

"Επιχειρείν" ...στην ενέργεια.

Αγοράζω (τρόπος του λέγειν , αφού δεν το πληρώνω) ρεύμα από τη ΔΕΗ (κάτω από το κόστος και κάτω από το ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο για άπορους, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ) στη τιμή των 36,6 ευρώ /1000 kwh. Οι οικιακοί καταναλωτές αυτό το ρεύμα το πληρώνουν μέχρι και 102,52 ευρώ /1000 kwh.
Το ίδιο αυτό ρεύμα το επαναπουλάω στη ΔΕΗ η οποία υποχρεούται να το αγοράσει άμεσα και να το πληρώσει (ενώ εγώ της χρωστάω το δικό της) στη τιμή των 87,5 ευρώ /1000 kwh.!!!
Και επειδή πρόκειται για εκατομύρια kwh εγώ κερδίζω και η ΔΕΗ ζημιώνει πάνω από 110 εκατομ. ευρώ ετησίως.
Πολύ καλό Deal έ ! θέλεις να το κάνεις και εσύ ; Δεν γίνεται γιατί εσύ δεν είσαι " επιχειρηματίας " δεν σε λένε Μυτιληναίο και το κυριότερο δεν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη να επιβάλλει αυτό το deal.
Ποια είναι η Κορώνη ; Το ΥΠΕΚΑ (ΥΠουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ) η Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Και το μεγάλο κόλπο δεν τελείωσε (σχεδόν τώρα αρχίζει) αφού η ΔΕΗ απαξιώνεται και γίνεται ζημιογόνος (μόνο εγώ την βάζω μέσα 110 εκατ. και δεν είμαι ο μόνος) θα την "αγοράσω" με τα δικά της χρήματα ( όπως ο Κοσκωτάς την Τράπεζα Κρήτης ) αυτό το λέμε " αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας " ιδιωτικοποίηση και το έχουμε ξαναδεί . Και αφού την " αγοράσω" τώρα αρχίζει το πανηγύρι.
Τώρα θυμάμαι ότι εσείς οι ιθαγενείς πληρώνετε το ρεύμα πολύ κάτω από τις χώρες της Ευρώπης, και η τιμή πρέπει να τριπλασιαστεί. Εγώ είμαι ιδιώτης δεν μπορώ να παρέχω ειδικά τιμολόγια σε άπορους, πολύτεκνους, άνεργους, ΑΜΕΑ, αγρότες, Δήμους, δημόσιες υπηρεσίες κλπ.
Και τότε δεν θα υπάρχουν ακίνητα να αυξήσει η κυβέρνηση το χαράτσι για να ανταποκριθεί αφού αυτά θα τα έχουν πάρει τα κοράκια προ πολλού με τους πλειστηριασμούς .

Σχετική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ!!!

ΥΠΕΚΑ-ΡΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΊΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ - ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Συνάδελφοι,
Είναι άδικο, τη στιγμή που το τα Ελληνικά νοικοκυριά, οι άνεργοι και οι οικονομικά εξαντλημένοι πολίτες πληρώνουν για την κατανάλωση ρεύματος
77,93 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 800 KWh)
94,60 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 2000 KWh)
102,52 ευρώ/MWh (για κατανάλωση πάνω από 2000KWH)
η ΡΑΕ, με απόφασή της, να δίνει τη δυνατότητα στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» («ΑτΕ») να ηλεκτροδοτείται με 36,6 ευρω/MWh!!! Προφανώς για τη ΡΑΕ οι άνεργοι και φτωχοί καταναλωτές δεν έχουν καμιά μοίρα, δεν έχουν αξία μπροστά στην «ΑτΕ»!
Και αυτό, δεδομένου ότι η εταιρία αυτή είναι αυτοπαραγωγός (έχει δηλαδή δικό της εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) !!! και δεδομένου ότι η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» πουλάει στη ΔΕΗ το ρεύμα που παράγει στην τιμή των 87,85 ευρω/MWh !!!
Επιπλέον, λόγω του ότι η μονάδα είναι ΣΗΘΥΑ μπαίνει προνομιακά – με προτεραιότητα στο σύστημα και με προκαθορισμένη τιμή («χάρισμα» του Ν.4001/11).
Το μεγάλο αυτό κόλπο που χαρίζει 110 εκατομμύρια ευρω στην «ΑτΕ» το επιτρέπουν , αν δεν το προωθούν, ΥΠΕΚΑ-ΡΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ.
Η τιμή των 36,6 ευρω/MWh που υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να πουλάει στην «ΑτΕ» είναι κάτω από το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ασύμφορη-ζημιογόνος για τη ΔΕΗ.
Για δε την «ΑτΕ» η τακτική αυτή (δηλαδή αγοράζω φτηνά – πουλάω ακριβά και συνεπώς κερδίζω εκατομμύρια) είναι πολύ προσοδοφόρος.
Είναι συντονισμένο σχέδιο.
Είναι μελετημένη κυβερνητική επιλογή.
Είναι επιλογή απορρύθμισης της αγοράς και καταστροφής της ΔΕΗ.

Μελέτησαν τον οικονομικό στραγγαλισμό της ΔΕΗ
Μεθόδευσαν η ΔΕΗ να γίνει ζημιογόνος επιχείρηση
Σχεδίασαν το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ
Συνάδελφοι,
Η οικονομική βιομηχανία γύρισε την πλάτη στην κοινωνία και διέφθειρε το πολιτικό σύστημα. Γονάτισαν την Εθνική μας Οικονομία.
Η κοινωνία θα δώσει την απάντηση!
Έχουμε συνταγματική υποχρέωση να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.
Ο λόγος στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: