Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Στη δεξιά πολυκατοικία γκρέμισαν τη μεσοτοιχία

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε «παρακράτος εντός του Μαξίμου» και ανοιχτό «δίαυλο επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή»
Του Νίκου Σβέρκου
Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας στο στόχαστρο τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου και την προσπάθειά τους να ανοικοδομήσουν το κατεστραμμένο success story.
Η αξιωματική αντιπολίτευση συμπεραίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς xθες υιοθέτησε την «κλασική στάση του “ενόχου”», ενώ τα ίδια τα λεγόμενά του «συνιστούν ομολογία ενοχής», επιμένοντας παράλληλα ότι στην προσπάθειά του να υπεκφύγει των αποκλειστικών ευθυνών του «κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ».


«Αθώα περιστερά» 
Η Κουμουνδούρου επιμένει μάλιστα ότι «υπάρχει παρακράτος εντός του Μαξίμου», ενώ επιτίθεται στον πρωθυπουργό προσωπικά για το ότι επιχειρεί να εμφανιστεί σαν αθώα περιστερά σχετικά με τον επί δεκαετίες στενό του συνεργάτη Τάκη Μπαλτάκο. «Μια ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου δεν φτάνει» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης «δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή», αλλά «κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο» και λειτουργούσε ως «ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή».

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι δεν πρόκειται να «βγάλουν» από το στόχαστρό τους τον πρωθυπουργό και τον κατηγορούν ότι με ευθύνη του είχε στηθεί μια «ανίερη συμμαχία» με τους νεοναζί, «με σκοπό να υλοποιήσουν από κοινού τα βρόμικά τους σχέδια ενάντια στο λαϊκό κίνημα». Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος δε κατά της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε ότι το ναζιστικό μόρφωμα «το οποίο θέλει μάταια να παρουσιαστεί ως αντισυστημικός κέρβερος που διώκεται για τις ιδέες της, συνομιλούσε με συνεργάτη του πρωθυπουργού, όπως αρμόζει σε ένα σκυλάκι καναπέ».

Παράλληλα, βουλευτές του κόμματος διαψεύδουν ότι έχουν συνομιλήσει με τον Ηλία Κασιδιάρη, με τον μεν γραμματέα της Κ.Ο., Νίκο Βούτση, να επισημαίνει ότι τις προσωπικές και κομματικές απόψεις «τις υπηρετώ στη Βουλή και στον δημόσιο χώρο». Ο δε Στάθης Παναγούλης δήλωσε στον BHMA FM ότι «όποιος μου πει γεια στη Βουλή, του λέω και εγώ».

Κορυφαία στελέχη τής Κουμουνδούρου στρέφουν τα βέλη τους και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος «για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες επιβεβαίωσε ότι αποτελεί τον σιαμαίο αδελφό του Αντώνη Σαμαρά». Αναφέρουν ως ενδεικτική περίπτωση την «επέμβασή» του την περασμένη Κυριακή στη Βουλή, για να απορρίψει «με στρεψοδικίες το απολύτως νόμιμο δικαίωμα των βουλευτών για τη μομφή κατά του υπουργού Οικονομικών», καθώς και τη χθεσινή του δήλωση, την οποία στην Κουμουνδούρου μεταφράζουν ως «τώρα προέχει η επιβίωση της κυβέρνησης και όχι η λειτουργία της κυβέρνησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει τη Δευτέρα στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να θέσει εκ νέου την αναγκαιότητα «να φύγει η κυβέρνηση» και να αντικατασταθεί μετά από εκλογές από την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
efsyn. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: