Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Αποχώρηση Γλέζου από την Διακομματική για τις γερμανικές αποζημιώσεις διότι ο ρόλος της είναι να κωλυσιεργεί και να καθυστερεί τη διαδικασία…

Αποχώρησε ο Μανώλης Γλέζος από την Διακομματική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, ως διαμαρτυρία καθώς -όπως τόνισε- η Επιτροπή από επιτροπή διεκδίκησης και δράσης μετατρέπεται σε επιτροπή μελέτης για τις γερμανικές οφειλές.
«Δεν θα ερχόμουνα στην επιτροπή, αν ήξερα πως σχεδιάζετε να κάνετε μία επιτροπή μελέτης. Αν παραμείνει έτσι θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί…», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Γλέζος, επισημαίνοντας ότι κωλυσιεργεί και καθυστερεί τη διαδικασία.
Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση και η Ν.Δ. δεν ήθελε να γίνει η συνάντηση των μελών της Επιτροπής με τη Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Τζαβάρας ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ενδεικτικά να πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα Κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών, ακόμη και στο γερμανικό.
Η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη είπε ότι η αποχώρηση Γλέζου από την Επιτροπή οφείλεται στο ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – κίνηση την οποία χαρακτήρισε ως «πολιτικό αντιπερισπασμό» για τις υποψηφιότητες στη Θράκη.
Ο κ. Γλέζος αντέδρασε έντονα: «Στη ζωή μου ποτέ δεν έχω κάνει αντιπερισπασμό. Τολμάτε να μου πείτε ότι έκανα αντιπερισπασμό για εθνικά θέματα;». Και κάλεσε τη κ. Βούλτεψη να πάει στο γραφείο του στη Βουλή για να της δείξει πότε έγιναν τα τηλεφωνήματα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα οποία του πρότεινε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: