Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Τσίπρας:Στις 26 Μαΐου φεύγουν αυτοί που λεηλάτησαν την Ελλάδα

A.Tσίπρας:Στις 26 Μαΐου φεύγουν αυτοί που λεηλάτησαν την Ελλάδα
"Σε όσους λοιδόρησαν και λοιδορούν τους αγώνες αυτού του λαού, σε όσους ακόμα και σήμερα δίνουν τα ρέστα τους, ώστε η διαπλοκή και το σύστημα εξουσίας να επιβιώσουν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο λαός έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του. Έρχεται η ώρα να ρίξει και την τρίτη, την κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αγρίνιο.
"Στις 18 και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε. Στις 26 Μαΐου φεύγουν αυτοί που λεηλάτησαν με τα μνημόνια την Ελλάδα και αναλαμβάνουμε, μαζί με το λαό το δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας" είπε ο κ. Τσίπρας.Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι "αυτές τις ημέρες ντόπια και ξένη ολιγαρχία, όλοι αυτοί που μετέτρεψαν τη πατρίδα μας σε φτηνό οικόπεδο για εκποίηση, όλοι αυτοί που φτωχοποίησαν το λαό μας για να αβγατίσουν τα δικά τους κέρδη, παίζουν τα ρέστα τους". Και πρόσθεσε "Κράτος και παρακράτος, Βενιζέλος και Σαμαράς, νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί, ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό να φτάσουν ακόμα και στα άκρα, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία. Θα συμπεριφερθούν όπως κάθε καθεστώς που όταν πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο".

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση, "ως κυβέρνηση της καταστροφής», προσθέτοντας ότι «δεν της έχει μείνει άλλο επιχείρημα, παρά μόνο τα ψέματα".

"Τον τελευταίο καιρό από το Μαξίμου διοχετεύεται καθημερινά και αναπαράγεται από τους μηχανισμούς και τα μέσα της διαπλοκής, το νέο μεγάλο ψέμα. Η "αισιόδοξη" άποψη του κυρίου Σαμαρά: Τέρμα τα μνημόνια, μας λένε. Δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο, παπαγαλίζουν. Πρόκειται για ψέμα απελπισίας, όπως έχουμε πει πολλές φορές. Για ψέμα του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του. Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο, μόνο μετάφραση χρειάζεται" υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

"Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί από χώρα πειραματόζωο, σε χώρα που θα πυροδοτήσει μια μεγάλη ανατροπή σε όλη την Ευρώπη" συνέχισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η "Ελλάδα μπορεί να είναι ο κρίκος της αλυσίδας που θα σπάσει και θα συμβάλλει στην μεγάλη αλλαγή που σήμερα χρειάζεται περισσότερο από όλα η Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: