Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μαξίμου-Χρυσή Αυγή: Ακροδεξιοί αλληλοεξοντώνονται με όρους νύχτας

“ Πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς είναι επικεφαλής μίας επικίνδυνης δράκας ακροδεξιών. Αλλά και πολιτική με νταβατζηλίκια, δεν γίνεται.  ”
Μόνο ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ακροδεξιές συμμορίες μπορούν να εκληφθούν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δημοσιοποίηση του υποκλαπέντος βιντεοσκοπημένου υλικού της συνομιλίας ανάμεσα στον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και τον βουλευτή του ναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη. 
Από τη μία το Μέγαρο Μαξίμου πολύ νωρίς είχε εντάξει στην «εργαλειοθήκη» του τη Χρυσή Αυγή με αντικειμενικό σκοπό την ανακοπή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς προς την διακυβέρνηση της χώρας με αποτέλεσμα να έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και από την άλλη το ναζιστικό μόρφωμα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε εντολές από ανώτατα διευθυντήρια με επιτακτικό και απόλυτο ύφος: «Τελειώνεται με δαύτους». Ως εκ τούτου η Χρυσή Αυγή σήμερα ρίχνει όλα τα όπλα της στη μάχη. 
Οι υπόγειες διασυνδέσεις Μεγάρου Μαξίμου – Χρυσής Αυγής ήταν γνωστές εδώ και καιρό. Όπως επίσης γνωστή ήταν και η εναλλακτική της προοπτικής της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με μία "σοβαρή" Χρυσή Αυγή. Τα σενάρια της ανωμαλίας που απεργάστηκε η ακροδεξιά κλίκα που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου συμπεριέλαβαν εξ αρχής στον σχεδιασμό τους τη Χρυσή Αυγή, πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εξάλλου η ναζιστική οργάνωση δεν είναι τίποτα παραπάνω από το μακρύ χέρι συγκεκριμένων συμφερόντων και τμημάτων της οικονομικής, επιχειρηματικής και εφοπλιστικής ελίτ που κάθε άλλο παρά συμφέρον έχει από την άνοδο της Αριστεράς στην εξουσία και από την ομαλότητα στην πολιτική ζωή του τόπου.  Το εντυπωσιακό είναι ότι τα ίδια κέντρα που έχουν άμεση σχέση με τη Χρυσή Αυγή, διασυνδέονται ποικιλοτρόπως και με το Μέγαρο Μαξίμου (Ίσως και σε αυτό το λεπτό σημείο πρέπει να υπάρξει διερεύνηση σε ότι αφορά τη σχέση Μπαλτάκου-Χρυσής Αυγής). 

Όταν, ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε την εντολή από κέντρα πολιτικής εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, όταν πήρε τα μηνύματα από κύκλους της εβραϊκής διασποράς ότι είναι απαράδεκτο να διασυνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο το κυβερνητικό επιτελείο ενός κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ναζιστικό και αντισημιτικό κόμμα ή ότι είναι ανεπίτρεπτο στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία να υπάρχουν δηλωμένοι ακροδεξιοί και αντισημίτες σαν κι εκείνους που περιμάζεψε ο πρωθυπουργός στο κόμμα του πριν από τις εκλογές του 2012,  τότε οι «προφέσορες» της πολιτικής σκέψης και της επικοινωνίας που τον πλαισιώνουν σκέφτηκαν «Είναι ευκαιρία μετά τη δολοφονία του Φύσσα, να επαναπατρίσουμε τουλάχιστον τους σκληροπυρηνικούς Δεξιούς ψηφοφόρους».  Τη συλλογιστική Σαμαρά και των συμβούλων του στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως τις άθλιες μεθοδεύσεις διάσωσης του κυβερνητικού εκτρώματος της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αποκάλυψε το δεξί του χέρι, στο βίντεο που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου, ο ακροδεξιός και δηλωμένος αντικομμουνιστής Τάκης Μπαλτάκος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ήρθαν στο φως υπήρξα, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή, μεθοδεύσεις για την υφαρπαγή των ψηφοφόρων του ναζιστικού μορφώματος. Οι δε αναφορές στο εγχείρημα της ανακοπής της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης αποκαλύπτουν την ύπαρξη και λειτουργία παρακρατικού μηχανισμού, ο οποίος παραπέμπει στα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς και της ξενοκίνητης Χούντας των Συνταγματαρχών.  

Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν,  καθώς ο συνεταιρισμός με το Μέγαρο Μαξίμου διαλύθηκε (Ο ίδιος ο Τάκης Μπαλτάκος άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο της συνεργασίας με το ναζιστικό κόμμα και σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη  χρησιμοποιούσε την ίδια απειλή για να πιέσει τη ΔΗΜΑΡ) πέρασε στην αντεπίθεση με αιχμή του δόρατος τον Ηλία Κασιδιάρη. Όπλα της Χρυσής Αυγής – η οποία αισθάνεται «ριγμένη» από τους συνεταίρους της στο Μέγαρο Μαξίμου- στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει είναι: Βίντεο που αποτελούν προϊόντα υποκλοπών, απειλές και εκβιασμοί σε βάρος του μισού σχεδόν κοινοβουλίου και ποιος ξέρει ποιο άλλο υλικό που εν τέλει μπορεί να πλήξει περαιτέρω το κύρος του κοινοβουλευτικού βίου. Η Χρυσή Αυγή, με ξεδοντιασμένη την ηγεσία της, περνά στην αντεπίθεση μέσω ενός διαδικαστικού πλαισίου, το οποίο θυμίζει συμμορίες, νονούς της νύχτας και παρακρατικούς μηχανισμούς.

Όπως αναφέρουν μάλιστα πληροφορίες, στο περιθώριο της σύγκρουσης, διεξάγεται και ένας άλλος πόλεμος, αυτός ανάμεσα σε διαφορετικά αυτονομημένα και μη ελεγχόμενα «συστήματα» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), από τα οποία κάποια παρακολουθούν τους πολιτικούς αντιπάλους της συγκυβέρνησης Σαμαρά και άλλα διοχετεύουν υλικό πάσης φύσεως στη Χρυσή Αυγή.

Όλα αυτά, όμως, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Η πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με αλληλοεκβιασμούς που θυμίζουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες, υποκλοπές και το παρακράτος σε πλήρη ισχύ.

Διότι, πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς είναι επικεφαλής μίας επικίνδυνης δράκας ακροδεξιών. Αλλά και πολιτική με νταβατζηλίκια, δεν γίνεται.
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: