Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Επιχείρηση συκοφάντησης κατά της Κούβας

Βούιξαν όλα τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης. Η κυβέρνηση της Κούβας απέλυσε 500.000 δημόσιους υπαλλήλους. 
Τέλος ο Σοσιαλισμός!!...Ο καπιταλισμός τώρα δικαιώνεται!!
Η απάντηση του πρεσβευτή της Κούβας είναι η ακόλουθη. Άραγε θα φιλοτιμηθούν να την παρουσιάσουν;
«Πρόκειται για μια επιχείρηση συκοφάντησης κατά της Κούβας και το ζήτημα αφορά ουσιαστικά αλλαγές στις κρατικές επιχειρήσεις όπου τα συγκεκριμένα άτομα δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν σε άλλους τομείς παραγωγής και υπηρεσιών, όπου υπάρχουν ανάγκες και κενά.Στην Κούβα,δε γίνονται απολύσεις.
Οταν ένας εργαζόμενος δε χρειάζεται σε συγκεκριμένη δουλειά, μετακινείται χωρίς να χάνει τις απολαβές του.Από την "ειδική" περίοδο - μετά τις ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών και κυρίως της ΕΣΣΔ - εξαιτίας της έλλειψης καυσίμου και άλλων υλικών, η Κούβα αναγκάστηκε να κλείσει πολλά εργοστάσια με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά πολλοί εργαζόμενοι. Ωστόσο, για να μη μείνουν στο δρόμο, η κυβέρνηση τους πλήρωνε το 70% των μισθών τους.
Σήμερα, εκτός από όσους δεν είναι ικανοί για εργασία, οι υπόλοιποι θα μετακινηθούν σε νέους τομείς δουλειάς. Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται να δοθούν κίνητρα και σε αυτοαπασχολούμενους.Η Κούβα είναι μια σοσιαλιστική χώρα όπου δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και στη γη»
redwildwind.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια: