Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Για τον Κάστρο και την Κούβα λοιπόν...

Για τον Κάστρο και την Κούβα λοιπόν...Ανεξάρτητα αν είσαι πράσινος, γαλάζιος η κόκκινος. Ενα πράγμα σκέψου. Ενα και απλό!!. 
Με τον πρώτο σεισμό οι νοικοκυραίοι, οι νεόπλουτοι και οι τάχα μου διαβασμένοι, ορμάνε στα σουπερμάρκετ και κατεβάζουν τα ράφια. Ο πανικός που τους καταλαμβάνει στην ιδέα ότι για δυο τρεις μέρες δεν θα έχουν γάλα μοιάζει με τον τρόμο που προκαλεί ο Φρέντι Κρούγκερ στο θρίλερ «Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες». 
Ας φανταστούμε λοιπόν. Ολοι εμείς της καθημερινής, στα σουπερμάρκετ, επιδρομής. Τον εαυτό μας μαζί με τα παιδιά μας. Αποκλεισμένοι επί μισό και πλέον αιώνα. Ομηροι μιας αχόρταγης ιμπεριαλιστικής μηχανής. Πενήντα μίλια από τα σαγόνια του καρχαρία. Με τον πρόεδρό μας απειλούμενο διαρκώς από εντεταλμένους δολοφόνους της CΙΑ. Χωρίς τα στοιχειώδη. Με ελάχιστη έως ανύπαρκτη διεθνή υποστήριξη. Ρακένδυτοι. Ανυπεράσπιστοι. Σχεδόν ανύπαρκτοι. 
Και παρ΄ όλα αυτά να διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας. Το χαμόγελό μας. Την αισιοδοξία μας. Να φλερτάρουμε. Να ερωτευόμαστε. Να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο στην Ομόνοια. Και κοντά σε αυτά και ανά πάσα στιγμή να βρίσκετε στη διάθεσή μας ένα από τα καλύτερα συστήματα Υγείας στον πλανήτη. Γιατί, όπως έλεγε ο Φιντέλ στον Ολιβερ Στόουν, «ναι, έχουμε πολλές πόρνες, αλλά όλες έχουν βγάλει πανεπιστήμιο».
Κοίτα, αγαπητέ μου, τις δικές σου πομπές και άσε τον διπλανό σου. 
Κοίτα τα κορίτσια σου, της ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδας που τα σπρώχνεις στα ριάλιτι, στα εξώφυλλα και στην έμμεση πορνεία. 
Κοίτα τα παιδιά σου που η κυβέρνηση τα μοσχοπουλάει για 500, και ούτε, ευρώ τον μήνα. 
Κοίτα την αφασία των επιλογών σου. 
Κοίτα τους εκλεγμένους, από εσένα βουλευτές, υπουργούς και δημάρχους που σε κλέβουν ασυστόλως. 
Κοίτα τους ευρωπαίους φίλους σου που κερδοσκοπούν από τον «θάνατό» σου. 
Κοίτα τα χάλια σου και άσε την Κούβα και τον Κάστρο να τους κρίνει η Ιστορία. 
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, αγαπητέ. Γιατί φοβάμαι πως συντόμως με ρούχα και παπούτσια Ρrada θα τρως μπομπότα! 
Δημητρης Δανικας

Δεν υπάρχουν σχόλια: