Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Vprc: η «κινούμενη άμμος» της περιφέρειας Αττικής

Την μεγάλη πολιτική ρευστότητα που επικρατεί (και) στη περιφέρεια Αττικής, αναδεικνύει η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Vprc που παρουσιάζεται σήμερα στο Tvxs. Οπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες, η συνοχή των ψηφοφόρων σε όλα τα κόμματα, ιδίως στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ είναι εξαιρετικά χαμηλή.


Το Πασοκ χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως και η ΝΔ.

Ο ΛΑΟΣ έχει επίσης πολύ χαμηλή συσπίρωση. Το ΚΚΕ έχει την καλύτερη, χωρίς όμως να διεκδικεί κανένα βραβείο "μονολιθικότητας".



Η απόσταση των ψηφοφόρων από τη πολιτική φαίνεται καθαρά στον επόμενο πίνακα. Το ποσοστό (39,8%) όσων δηλώνουν υποστήριξη αθροιστικά σε όλα τα κόμματα, μόλις ξεπερνά αυτούς που δεν εκφράζονται από κανένα (31, 9%). Μεγάλο είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων (12.4%).

Τα προηγούμενα αποτελέσματα συνιστούν μια πολιτική κινούμενη άμμο εν όψει των περιφερειακών εκλογών, τις οποίες θεωρεί σημαντικές η πλειοψηφία των πολιτών.

Ο πίνακας που ακολουθεί εξηγεί κατά κάποιο τρόπο όλα τα προηγούμενα ευρήματα: μια μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε σε λάθος κατεύθυνση (68%), ενώ σε σωστή κατεύθυνση πιστεύει ότι βαδίζουμε μόλις το 18%.

Κλικ εδώ για να δείτε την ταυτότητα της ερευνας
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: