Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Bασικός Σχολιασμός:ΠΑΣΟΚ

Ούτε μια λέξη για το άσυλο!…
Β.Π. ....ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ... 
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ! ..ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ (ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΑΣΟΚ )

Bασικός Σχολιασμός: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣH
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

1. Δεσμευτήκαμε για ουσιαστική, ριζική, ιστορική μεταρρύθμιση. Το κάναμε. Δεσμευτήκαμε για πραγματικό, ουσιαστικό, εξαντλητικό διάλογο. Τον κάναμε, χωρίς να αλλοιωθεί η βασική φιλοσοφία των αλλαγών που είναι απαίτηση της κοινωνίας, όπως π.χ. να τερματιστεί το αλισβερίσι μερικών διδασκόντων και διδασκόμενων για την εκλογή Πρυτάνεων.
2. Η Ελλάδα αλλάζει και θα αλλάξει, πάντα μέσα από διάλογο με την κοινωνία. Πορευόμαστε μαζί με τους πολίτες στις μεγάλες, προοδευτικές αλλαγές που πραγματοποιούμε για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησαν αδιέξοδες πολιτικές δεκαετιών, αλλά και κυρίως, για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα που αξίζει στις νέες γενιές.
-       Δημιουργούμε ένα σύγχρονο, προοδευτικό θεσμικό πλαίσιο, που θα ανταποκρίνεται και θα προσαρμόζεται στις ανάγκες της νέας εποχής, δημιουργώντας τις προοπτικές για μια δημόσια ανώτατη εκπαίδευση που θα πρωταγωνιστεί διεθνώς. Το στόχο αυτό εξυπηρετεί η ανά 4 χρόνια αξιολόγηση, από διεθνή επιτροπή, της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου.
-       Δημιουργούμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης που βάζει τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς και συναλλαγής στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Σεβόμενοι την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ ενισχύουμε το ρόλο των διοικήσεων τους, με διαφανείς, δημόσια ελεγχόμενους εσωτερικούς κανονισμούς. Έτσι, κάθε Ίδρυμα, μέσω του οργανισμού του, θα ορίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες διασφάλισης του αδιάβλητου ΌΛΩΝ των εξετάσεων και λοιπών δοκιμασιών των φοιτητών.
-       Τέλος, δημιουργούμε ισχυρούς μηχανισμούς κοινωνικής λογοδοσίας. Αυτό διασφαλίζεται με τη συμμετοχή στα νέα Συμβούλια των ΑΕΙ (ενός θεσμού με ελεγκτικά και εποπτικά κριτήρια) «εξωτερικών» μελών, πέραν των πανεπιστημιακών. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα διασύνδεσης των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων με τις τοπικές κοινωνίες και τις αναπτυξιακές προοπτικές τους γύρω από συγκεκριμένους άξονες, σε σύμπραξη με τον παραγωγικό τομέα, αλλά και με τον τομέα των δημόσιων αγαθών.
papaioannou 

Δεν υπάρχουν σχόλια: