Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Διαπομπεύουν νεαρούς κατηγορούμενους διαδηλωτές

Μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, ήρθε η σειρά τώρα των συλληφθέντων διαδηλωτών.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των εννέα ατόμων που συνελήφθησαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης. Από τις φωτογραφίες γίνεται φανερό ότι οι νεαροί συλληφθέντες έχουν κακοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι πριν και κατά τη διάρκεια των προχθεσινών συγκεντρώσεων συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων τα 10 είναι ανήλικοι.
Εις βάρος των ατόμων αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η δημοσιοποίηση αποσκοπεί κυρίως στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ίδιους. Τουτέστιν αναζητούνται καταδότες...
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γίνεται λόγος για πράξη βαρβαρότητας.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, ήρθε η σειρά τώρα των συλληφθέντων διαδηλωτών. Η ΕΛΑΣ αποφάσισε να ολοκληρώσει τη σειρά αυθαιρεσιών στην οποία επιδόθηκε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση της 26/9, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες συλληφθέντων διαδηλωτών - και μάλιστα πολύ νεαρής ηλικίας.


Πρόκειται, βέβαια, για μια κατάφωρη καταπάτηση του τεκμήριου της αθωότητας, καθώς και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας του ατόμου. Η ίδια Αστυνομία που αφήνει τη Χρυσή Αυγή να οργιάζει, μετέρχεται τακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, όταν αντιμετωπίζει όσους διαμαρτύρονται ενάντια στη λιτότητα. Οι προληπτικές συλλήψεις, το πνίξιμο της Αθήνας στα χημικά, οι μαζικές προσαγωγές «στο σωρό», τα έωλα κατηγορητήρια και τώρα η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες: Η λεηλασία της κοινωνίας που προωθεί η τρόικα εσωτερικού κατ' εντολή των δανειστών, δεν μπορεί να επιβληθεί, παρά μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και τον κρατικό αυταρχισμό
left. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: