Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Παρίσι: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του "Σύμφωνου της Λιτότητας"

Με συνθήματα «όχι στο Σύμφωνο της λιτότητας» η ριζοσπαστική αριστερά με επικεφαλής τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, έχει δώσει ραντεβού σήμερα το απόγευμα για πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Παρισιού. Είναι η πρώτη φορά μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ που ο Μελανσόν κατεβαίνει σε διαμαρτυρία, ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες κόσμου.
Πέρα από τα κόμματα που συμμετείχαν στο Αριστερό Μέτωπο κατά τις εκλογές, 60 άλλες αριστερές οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι, «οικονομικά ανόητο και κοινωνικά αφόρητο» δηλώνουν οι διοργανωτές. Τάσσονται υπέρ μιας « αλληλέγγυας Ευρώπης », λένε «ναι, στις κρατικές επενδύσεις για την εργασία, για την ανακαίνιση των κρατικών υπηρεσιών και της κοινωνικής προστασίας» και κατηγορηματικά «όχι στη λιτότητα».
Οι θέσεις τους έχουν ενισχυθεί και από την απόρριψη του Σύμφωνου, πριν από δεκαήμερο από το Εθνικό Συμβούλιο των Οικολόγων- Πράσινων.
Στις τάξεις των διαμαρτυρόμενων αναμένεται ότι θα προστεθούν και οι εργαζόμενοι στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίοι έκαναν χθες αισθητή την παρουσία τους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, οι επικεφαλής των οποίων, τους έδωσαν νέο ραντεβού για τη σημερινή διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: