Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρίχνει το γάντι στη ΓΣΕΕ…

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις την προηγούμενη Τετάρτη και την επιτυχία που σημείωσε η γενική απεργία.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, όπου η ΠΑΣΚΕ έχει την πλειοψηφία, αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις, με στόχο να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να ανατραπεί η πολιτική τρόικας και συγκυβέρνησης. Το σημαντικό όμως είναι ότι με την απόφασή της στέλνει τελεσίγραφο στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να ηγηθεί άμεσα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία (20 υπέρ – 6 λευκά) 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Οκτώβρη. Με την ίδια απόφαση καλείται η ΓΣΕΕ (η απεύθυνση αφορά την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) να προχωρήσει άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα περικοπών σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΕΝΟΠ, που τιτλοφορείται “Αντίσταση και όχι Αντίδραση”:

1. Καλείται η ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι την Τρίτη να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να συντονίσει έγκαιρα τον αγώνα όλων των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή των μέτρων.

2. Αν δεν το πράξει ή αν η απόφαση της ΓΣΕΕ δεν αντιστοιχεί στο μέγεθος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει όλες τις Ομοσπονδίες και τα προεδρεία τους προκειμένου να συναποφασίσουν συντονισμένες αντιδράσεις.

3. Στην περίπτωση που η ΓΣΕΕ ανταποκριθεί στο κάλεσμα, η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παύει να ισχύει και θα αποδεχθεί την πρόταση που θα διαμορφωθεί από τη σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών.

4. Εάν δεν υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός, η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παραμένει σε ισχύ και η έναρξή τους θα καθορισθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα (και όχι 2-3 πριν η κυβέρνηση πάει για την ψήφιση των μέτρων), ώστε να ξεδιπλωθεί το μέγιστο της πίεσης.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: