Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

«Ήθελαν να το παίξουν καλά παιδιά και δεν διαπραγματεύτηκαν»

«Μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη χρεοκοπία της χώρας σαν διαπραγματευτικό χαρτί και δεν το έκαναν για να δείξουν ότι είμαστε τα καλά παιδιά της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας». Αυτά δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ,...Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Όπως ανέφερε, τότε ούτε η Ευρώπη, ούτε η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσαν να αντέξουν μια χρεοκοπία της Ελλάδας και η τότε κυβέρνηση δεν το χρησιμοποίησε αυτό ως θα όφειλε για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους για τη χώρα.
«Τα ελληνικά συμφέροντα έχουν θυσιαστεί προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων εταίρων μας», τονίζει ακόμα ο κ. Ρουμελιώτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, η πρώτη Αποστόλη του ΔΝΤ στην Ελλάδα είχε γίνει ήδη από τις 18 Φεβρουάριου του 2010, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε συνειδητά την εμπλοκή του Ταμείου ως μέσο πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δεχθεί να δώσει βοήθεια στην Ελλάδα.
Ο κ. Ρουμελιώτης επισήμανε ότι το ΔΝΤ ήταν αντίθετο με τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού στον οποίο κατά προτεραιότητα δεσμεύονται τα ποσά για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, γιατί δημιουργεί «κακό προηγούμενο» και για άλλες χώρες, όπως είπε.
24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: