Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας, είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό και η ίδια αντίληψη που κυριάρχησε στον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια, σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».
Το κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, αποτελεί «φωτογραφία της διαπλοκής και της πολιτικής αποσύνθεσης».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ζητεί την άμεση προσφυγή σε εκλογές και τονίζει ότι το κόμμα του είναι «εγγυητής της Δημοκρατίας».
Παράλληλα, διατυπώνει την πρόβλεψη ότι η νέα κυβέρνηση «θα είναι πιο μνημονιακή, πιο αυταρχική, αλλά και πιο καταστροφική, είναι η κυβέρνηση που έχει στόχο να φέρει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, θα καταστήσει τη χώρα μόνιμη αποικία χρέους».
Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι «είναι μετρημένες» οι ημέρες της νέας κυβέρνησης και σημειώνει πως «χωρίς τη στήριξη των μέσων της διαπλοκής και τη στήριξη της κ. Μέρκελ, χωρίς τον φόβο και την τρομοκρατία που εξαπολύουν κατά κύματα στην ελληνική κοινωνία, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η υβριδική κυβέρνηση με τα πιο φθαρμένα υλικά της μεταπολίτευσης».


Για το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του δεν έριξαν απλώς το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, κατεδάφισαν το σήμα της Δημοκρατίας.
Σε ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η ελπίδα, αλλά και ο εγγυητής της Δημοκρατίας.
Ζητεί επίσης «καθαρές λύσεις, εκλογές τώρα» επισημαίνοντας ότι «η δημοκρατική εκτροπή, η οικονομική καταστροφή και η ανθρωπιστική κρίση με έναν τρόπο μπορούν να λάβουν τέλος. Με την προσφυγή στις κάλπες».
Ο κ. Τσίπρας καλεί τη ΔΗΜΑΡ «να διαλέξει με ποια πλευρά είναι» και υπενθυμίζει ότι το κόμμα του έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις, που αντιπαλεύουν τον νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια. Ή θα κάνει αριστερή στροφή, ή θα συνεχίσει την πορεία προς την άβυσσο, με επιλογές σαν την προχθεσινή στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το επικείμενο συνέδριο, ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Το βράδυ της 14ης του Ιούλη να αφήσουμε πίσω μας ένα σημαντικό ιστορικό αποτύπωμα: Το νέο κόμμα της ελπίδας. Τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο τα μέλη του θα χρίσουν έτοιμο, ισχυρό, ικανό και αποφασισμένο να κυβερνήσει για να σταματήσει την καταστροφή και να ξανακτίσει την Ελλάδα».
πηγή: naftemporiki.gr
via kartesios

Δεν υπάρχουν σχόλια: