Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

«Μολών λαβέ» απαντούν στο τελεσίγραφο Στουρνάρα

«Μολών λαβέ» ήταν η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στο αίτημα του υπουργείο Οικονομικών για εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ενώ στο προαύλιο για 11η ημέρα συγκεντρώνεται κόσμος ενάντια στο «μαύρο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ η Κυριακή 23 Ιουνίου με τους εργαζόμενους να καλούν «όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ».

Ο υπουργός Οικονομικών με σχετική ανακοίνωση κάλεσε την Παρασκευή τους εργαζόμενους «να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας «έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης».
«Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα», σημειώνεται.



«Μολών λαβέ» ήταν η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στο αίτημα για εκκένωση του ραδιομεγάρου, από όπου για 11η ημέρα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εκπέμπουν το απεργιακό τους πρόγραμμα.
«Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου  από  αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου,  που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε! Είναι βία για να μας γονατίσουν! Είναι  βία για να μας τρομάξουν!», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και συνεχίζει:

«Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση  μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας,  υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!

Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα  και η δημοκρατία. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπεί και να διαπραγματεύεται για λογαριασμό τους!

Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους  του δημοσίου τομέα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο, να προσθέσουν κι άλλους  στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς! Θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία, κάθε έννοια εργατικού δικαίου!

Απαντάμε: Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό  δεν θα μας τρομοκρατήσει! Δουλεύουμε για τη Δημόσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία! Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Νομική Υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα!

Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που  μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ.

Η  σιωπή της ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ  !

Καλούμε όλους που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο Ραδιομέγαρο  κάθε ώρα, κάθε μέρα Απαιτούμε να αποκατασταθεί το δικαίωμα του λαού ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ,  ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού! ΕΔΩ ΕΡΤ ! ΕΔΩ ΕΡΤ! ΠΟΜΠΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!».





Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν την Κυριακή 23 Ιουνίου σε μια «Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ», τονίζοντας πως «η αμφισβήτηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης συνιστά αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας». Ακολουθεί το κάλεσμα των εργαζομένων:

Η αμφισβήτηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης συνιστά αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας. Έντεκα ημέρες «μαύρου». Έντεκα ημέρες σιωπή. Φτάνει πια! Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.
Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, όλοι μαζί απαιτούμε να ηχήσει ξανά η φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:
Συγκεντρωνόμαστε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, συμμετέχουμε στις ανοιχτές συζητήσεις και παρακολουθούμε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Βγαίνουμε σε πλατείες και δρόμους, οργανώνουμε αυτοσχέδια μουσικά, καλλιτεχνικά και εικαστικά δρώμενα, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Ανεβάζουμε βίντεο με τα μηνύματά μας στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) για να διαδώσουμε το μήνυμα αντίστασης.
Ανοίγουμε δημόσιες συζητήσεις για το θέμα, κινητοποιούμαστε αυτόνομα ή συμπράττουμε με συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις και συντονίζουμε τη διαμαρτυρία μας.
Κάθε πρωτοβουλία είναι πολύτιμη, κάθε δράση είναι μοναδική!
Όλοι μαζί την Κυριακή 23 Ιουνίου συμμετέχουμε με όποιον τρόπο θέλουμε και μπορούμε στην Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ.
Όλοι μαζί κρατήσαμε την ΕΡΤ ανοιχτή, όλοι μαζί θα νικήσουμε.
Γιατί η ΕΡΤ είναι κτήμα κάθε Έλληνα πολίτη.
Γιατί η ΕΡΤ είναι εσείς!

Το Σάββατο στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Ο αγώνας στην EΡΤ  και η σύνδεσή του με τους κοινωνικούς αγώνες». Τη συζήτηση οργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση της ΕΡΤ .

Ομιλητές:
  • Γιώργος Αυγερόπουλος: δημοσιογράφος – Εξάντας Ντίνα Δασκαλοπούλου: δημοσιογράφος – Εφημερίδα των Συντακτών
  • Μάριος Λώλος: πρόεδρος Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
  • Κώστας Εφήμερος: ThePressProject.gr Τασούλα Ζήγου: δημοσιογράφος ΕΡΤ Τεχνικός – ΕΡΤ
  • Θέμης Συμβουλόπουλος: Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ
  • Γιώργος Φιλιππάκης: δημοσιογράφος (πρώην εργαζόμενος Alter)
  • Χάρης Σμυρνιώτης: πρόεδρος εργαζομένων στο ΙΓΜΕ
  • Γιάννης Καψόπουλος: πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση νερού στην Ελλάδα (savegreekwater.gr) Μέλος πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ (Αθήνα)

Το βράδυ του Σαββάτου, όπως και κάθε βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ολονύκτια συναυλία με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Ειδικότερα:  21.00- 22.30: Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Νένα Bενετσάνου, Αποσπάσματα Προμηθέα Δεσμώτη «Πολιτιστικος οργανισμος arcadia», Παλιου Κατερίνα-Παλλα Λυδια, Κουρουνης Χρίστος - τραγούδια από την παράσταση «Το Μεγάλο μας τσίρκο»
23.30-24.00:  Το τριο του κιθαρίστα Λευτερη Χριστοφή
24.00 - 01.00:  Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα κρουστών Ηχόδραση
01.00-  Ρεμπέτικα κ.α.
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: