Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΡΙΣΑ: Πορεία εργαζομένων στη ΔΕΗ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜ. ΓΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - See more at: http://www.larissanet.gr/articles/larissa/#sthash.Au40tJyZ.dpuf
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜ. ΓΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Εληξε σήμερα η κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΗ Λάρισας, μετά και την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Εργαζόμενοι, μέλη της Επιτροπής Φορέων  Λάρισας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γελαλής και Θαν. Πετράκος, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου η οποία αντιτάχθηκε με την πώληση του ΑΔΜΗΕ, ζητώντας να γίνει ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων, στα υπό κατάληψη γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα παρευρέθηκαν σήμερα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος εισηγητής στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Ενέργειας και Λάρισας Δημήτρης Γελαλής, για να συναντήσουν και να ενημερώσουν εργαζόμενους και συνταξιούχους της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι, παρά τη ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου που δρομολογεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, συνεχίζουν την κατάληψη για έβδομη ημέρα.
Οι βουλευτές τόνισαν ότι στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του καταψήφισαν το εν λόγω νομοσχέδιο αποκρατικοποίησης, επισημαίνοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τη θυγατρική της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς. Η πώληση της ραχοκοκαλιάς του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας, την οποία προωθεί η κυβέρνηση κατ' εντολήν της τρόικας, είναι σε συνέχεια της Πραξικοπηματικής Πράξης Υπουργικού Συμβούλιου της 24/07/2013 που προβλέπει τη διάσπαση της ΔΕΗ σε μικρή και καλή και πώληση της μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, και στην μεγάλη όπου θα πωληθεί το 17% της εναπομείνασας ΔΕΗ. Πρόκειται για το πλήρες ξεπούλημα της στρατηγικότερης υποδομής που διαθέτει η Ελλάδα για την ανάπτυξη, την Εθνική ασφάλεια και την κοινωνική ευημερία της.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική της ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας. Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα στη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και παράλληλα εκτίναξη των οικιακών τιμολογίων.

Προειδοποιούμε τους κερδοσκόπους που θα ορμήσουν στον ΑΔΜΗΕ και τους λέμε: Από την διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να βγάλουν κέρδος . Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, γιατί η ενέργεια είναι Δημόσιο και Κοινωνικό Αγαθό και ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένα. Το δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας είναι εθνική κληρονομιά, δεν είναι εμπορεύσιμο και μεταβιβάσιμο προϊόν, ανήκει στο λαό και θα παραμείνει περιουσία του».
eleftheria.









Δεν υπάρχουν σχόλια: