Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«SIpras» - «ΝΑΙ στον Τσίπρα»: Το σύνθημα της ιταλικής αριστεράς και των κινημάτων

“ Tο πρωτοσέλιδο του ιταλικού "Μανιφέστο" της Κυριακής, καταδεικνύει ότι η ιταλική Αριστερά, τα κινήματα και προσωπικότητες στηρίζουν την υποψηφιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρία της Κομισιόν ”
Του Αργύρη Παναγόπουλου
Sipras - "Ναι στον Τσίπρα". Το εξώφυλλο του "Μανιφέστο" την Κυριακή και η δημοσίευση στην πρώτη σελίδα του της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα προς το συνεδριο της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας του Βέντολα είναι ενδεικτικά στοιχεία του ενθουσιασμού που έχει προκαλέσει στην ιταλική αριστερά και τα κινήματα η ιδέα τς δημιουργίας ενός "ψηφοδελτίου Τσίπρα" στην Ιταλία. 
Η αλήθεια είναι ότι το πρωτοσέλιδο του "Μανιφέστο" βοήθησε να καταλάβει και ο πλέον αδαής αριστερός ότι η βάση της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας είναι με τον Τσίπρα. Ο Βέντολα το κατάλαβε από το πλήθος των "φιλοτσιπρικών" τοποθετήσεων των συνέδρων και "διόρθωσε" την πορεία του: θα ψηφίσουμε για τον Τσίπρα κοιτώντας τον... Σούλτς.
Μια σολομωνική απόφαση που μεταφράζεται ήδη σε μια μαζική φυγή των στελεχών και των μελών του προς το "ψηφοδέλτιο Τσίπρα" και την ομάδα της Μπάρμπρα Σπινέλι, που έχει δρομολογήσει ήδη τη δημιουργία της κεντρικής επιτροπής στήριξης με την άμεση παρουσία προσωπικοτήτων, κινημάτων, συλλόγων και ασφαλώς της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, που σεβόμενη ευλαβικά την αυτονομία του εγχειρήματος ετοιμάζεται να δώσει για άλλη μια φορά τη μάχη της.

Τις τελευταίες εβδομάδες η διάθεση της αριστεράς στην Ιταλία έχει αλλάξει. Η δυναμική του "ψηφοδελτίου Τσίπρα" θα εξαρτηθεί από την ικανότητα να φθάσει το μήνυμα της ενότητας της αριστεράς και των κινημάτων στη βάση και στην πράξη. Η ανταπόκριση των ακτιβιστών των κινημάτων είναι τεράστια και στα κόμματα της αριστεράς, που έχουν ακόμη δεκάδες χιλιάδες μέλη, υπάρχει μια κινητικότητα. Τα μεγάλα δίκτυα των Κοινωνικών Κέντρων βρίσκονται σε αναβρασμό. Συλλογικότητες από δεκάδες πόλεις ζητούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, ζητούν να διοργανώσουν συναντήσεις, ομιλίες, να κινηθούν. Ο χρόνος είναι λίγος και η πρόκληση μεγάλη.

ΠΗΓΗ: avgi.gr
via periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: