Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Βουλιάζουν αύτανδροι…

“ Η τραγική, από όλες τις απόψεις , συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, φαίνεται να έχει πια συνειδητοποιήσει την πολιτική και κοινωνική συντριβή της.  ”
Του Κώστα Καπνίση
Η λέξη πανικός είναι πολύ μικρή πλέον για να περιγράψει το τι συμβαίνει στο μυαλό του κυβερνητικού συνονθυλεύματος της ΝΔ –ΠΑΣΟΚ. Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών που γνώρισε ποτέ τούτος ο τόπος δέχεται από παντού σφυροκόπημα. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον διεθνή Τύπο, τους ξένους αναλυτές, Οργανισμούς, ακόμα και από την τρόικα. Κοντολογίς, από τον πλανήτη ολόκληρο. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο μονοπάτι με την παρούσα συγκυβέρνηση της ντροπής, της υποταγής, της εθελοδουλείας στα ξένα και ντόπια συμφέροντα.
Δεν υπάρχει άλλωστε μέτωπο που να μην είναι ανοικτό από αυτή τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Δημοσιονομικό κενό για το 2014, νέο Μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2014 – 2017, νέο δάνειο – «βοήθεια» από τους «εταίρους» - δανειστές, νέα μέτρα, φορολογική καταιγίδα, ευρωεκλογές, περιφερειακές εκλογές, δημοσκοπήσεις, σενάρια ανασχηματισμού, ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Σαμαρά, καλείται να λύσει και το ζήτημα της απόδρασης του Χ. Ξηρού, καθώς έχει λάβει σαφείς προειδοποιήσεις από το εξωτερικό και ειδικά από τις ΗΠΑ, οι οποίες καλούν την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει και να συλλάβει άμεσα τον Χ. Ξηρό.

Η αντίδραση – επιλογή της κυβέρνησης, με την «μονταζιέρα» της ΝΔ να παίρνει και πάλι «φωτιά», ήταν να ρίξει τις ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το οποίο άλλωστε μόνο ότι κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει πει. Επισήμως τουλάχιστον, γιατί ανεπισήμως, οι φωστήρες της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ειδικά με εκείνους του κόμματος της Λ. Συγγρού να δίνουν «ρεσιτάλ» γελοίων ανακοινώσεων, καθώς είναι πιο «ευερέθιστοι» ακούγοντας και μόνο τη λέξη Αριστερά. Το σόου από τα κανάλια της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, δεν έχει τελειωμό, καθώς φιλοξενεί καθημερινά τραγικές φιγούρες, οι οποίες παριστάνουν τις πολιτικές προσωπικότητες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η τραγική και άξια λύπησης συγκυβέρνηση, έχει γίνει άκρως επικίνδυνη για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα, καθώς έχει χάσει προ πολλού τον πολιτικό έλεγχο των πραγμάτων, με δική της μάλιστα συνειδητή επιλογή. Ούτε καν πιστή διαχείριση των εντολών της τρόικα δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν, παρόλο που υπάρχουν πολλοί θιασώτες της γερμανικής νεοφιλελεύθερης συνταγής στο κυβερνητικό συνονθύλευμα, το οποίο απαρτίζεται από κεντρώους, ακροδεξιούς, χουντικούς, βασιλικούς, σοσιαλ – φιλελεύθερους και κάθε άλλου συνδυασμού, τον οποίο μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Ο μεγαλύτερος διασυρμός αυτής της συγκυβέρνησης, η οποία πλέον επιτίθεται και έχει γίνει άκρως επικίνδυνη σε όποιον έχει αντίθετη από αυτήν άποψη, καθώς μπορεί να είναι πολιτικά τελειωμένη, αλλά κρατά ακόμα με νύχια και με δόντια στα χέρια της την εξουσία, είναι ότι αμφισβητούν ακόμα και τις δημοσκοπήσεις, βγάζοντας μάλιστα και το βαρύ «πυροβολικό» της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, για να κάνει την προπαγάνδα απροκάλυπτα. Προφανώς, το παραμύθι ότι τόσο καιρό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσε να ξεφύγει στις δημοσκοπήσεις, δεν μπορεί να λέγεται πια, επομένως η λύση είναι να αμφισβητηθεί η πραγματικότητα. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, αν και για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη θεωρούνται ένα χρήσιμο πολιτικό εργαλείο, καθώς μια βόλτα έξω στην πραγματική κοινωνία είναι αρκετή για να βγουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα.

Η τραγική, από όλες τις απόψεις , συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, φαίνεται να έχει πια συνειδητοποιήσει την πολιτική και κοινωνική συντριβή της. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί, τουλάχιστον με βάση την κοινή λογική, ότι καταφεύγει συνεχώς το τελευταίο διάστημα σε σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες αντί να βλάψουν πολιτικά την αντιπολίτευση, μάλλον καλό της κάνουν, καθώς είναι εξόφθαλμη πλέον, ακόμα και στον πιο φανατικό υποστηρικτή της κυβέρνησης Σαμαρά ότι το «παιχνίδι» έχει τελειώσει και μένει μόνο να καθοριστεί το ποιοι θα διασωθούν πολιτικά, αυτό τουλάχιστον επιχειρείται, από το κυβερνητικό στρατόπεδο, για την επόμενη ημέρα.

Συμπερασματικά, στην παρούσα συγκυρία, το κυβερνητικό καράβι βουλιάζει αύτανδρο με ελάχιστες πιθανότητες πολιτικής διάσωσης, ακόμα και για όσους από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά πέρα από την χαμηλόφωνη διαφωνία τους, η οποία μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς και διάφορους τρόπους, δεν αναλαμβάνουν θαρραλέα να βάλουν φρένο στην πορεία της χώρας προς το χάος. Καλό είναι να γίνει κατανοητό ότι πράξη πολιτικής ευθύνης και πολιτικής σταθερότητας είναι το να ρίξουν αυτή την επικίνδυνη για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα κυβέρνηση και να οδηγηθεί ο τόπος στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία. Την προσφυγή τη λαϊκή ετυμηγορία, όπου ο ελληνικός λαός θα κρίνει το αν η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε καλά τη δουλειά της.

Υπάρχει μεγαλύτερη δημοσκόπηση από την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών; Υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική σταθερά από την ίδια την γιορτή της Δημοκρατίας; Όσοι θεωρούν ότι οι εκλογές και η ίδια η Δημοκρατία, είναι κάτι που θα πρέπει να φοβάται ο ελληνικός λαός, προφανώς έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους…
periodista 

Δεν υπάρχουν σχόλια: