Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Σπ. Παπασπύρος: Δεδομένη η συμμετοχή μου στους αντιμνημονιακούς αγώνες

Παρελθόν από την προεδρία της ΑΔΕΔΥ αλλά, όπως δηλώνει στην "Αυγή", όχι και από τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στις "μνημονιακές πολιτικές" είναι πια ο Σπύρος Παπασπύρος. Την περασμένη εβδομάδα η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων έκανε δεκτή την παραίτηση που είχε υποβάλει ήδη από τον Ιούλιο, προχωρώντας στην εκλογή νέου προέδρου. Ο προερχόμενος από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Κώστας Τσικρικάς είναι από την περασμένη Τρίτη ο νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Τσικρικάς κατείχε τη θέση του α' αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ και προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ.
Η παραίτηση πάντως του Σπ. Παπασπύρου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία: Ήδη από το τελευταίο συνέδριο ήθελε να αποχωρήσει ωστόσο είχε δεχτεί πιέσεις να παρατείνει για λίγο καιρό ακόμη τη θητεία του.Όπως σημείωσε μιλώντας στην Αυγή: "ήταν γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι είχα τη γνώμη ότι δεν πρέπει να μείνω άλλο στη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ δεδομένου ότι αυτό θα διευκόλυνε την ανασύνταξη δυνάμεων ενώ βρισκόμουν ήδη 11 χρόνια στη θέση". Ωστόσο, ο τέως πια πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ξεκαθάρισε....
πως η συμμετοχή του στους αγώνες του επόμενου διαστήματος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική του Μνημονίου είπε πως "σήμερα και στην πορεία των δύο τελευταίων χρόνων οι νέοι, οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μία επίθεση και ανατροπή δικαιωμάτων χωρίς μεταπολεμικό προηγούμενο". Έτσι, τόνισε την ανάγκη κλιμάκωσης των αντιστάσεων: "Οι μνημονιακές πολιτικές που ήδη είναι σε χρεωκοπία και κατάρρευση, γενικεύουν τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εξαθλίωση και επιβάλλουν κλιμάκωση των συλλογικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων για να τεθεί φραγμός και να ανοίξουν νέοι δρόμοι μέσα από εναλλακτικές πολιτικές και λύσεις για τα προβλήματα της χώρας και του λαού μας". Αναφορικά δε με τη δική του στάση, ο Σπ. Παπασπύρος είπε πως "σ' αυτούς τους αγώνες, στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης, στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος είναι αυτονόητο και δεδομένο ότι η συμμετοχή μου, οι προσπάθειες και η συμβολή μου συνεχίζονται". Και κατέληξε: "Μπροστά μας έχουμε τον επόμενο αγωνιστικό σταθμό της ΔΕΘ, τα μείζονα θέματα στη Δημόσια Διοίκηση, όπως το μισθολόγιο. Ο συντονισμός με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα για τον αποκλεισμό των απολύσεων και ευρύτερα με μικρο- μεσαία κοινωνικά στρώματα για ένα δίκαιο φορολογικό και όχι φορομπηχτικό σύστημα είναι αναγκαίος. Ανανεώνουμε και ανταποκρινόμαστε στην πρόκληση, κλιμακώνουμε τους αγώνες το επόμενο διάστημα. Αξιοποιούμε την εμπειρία του τελευταίου διαστήματος, μπορούμε και ελπίζουμε να ανοίξουμε μια νέα προοπτική με τους αγώνες για τους απλούς ανθρώπους, τα λαϊκά στρώματα και την κοινωνία".
Δ. Σφέτσα
avgi 

Δεν υπάρχουν σχόλια: