Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Να μην εκδοθεί στη Γερμανία η τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal

ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 9.30 π.μ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η GULAFERIT UNSAL
Είναι συνδικαλίστρια. Είναι γνωστή για τον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα της στην Τουρκία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN στην Άγκυρα ( Συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων) του οποίου ήταν και πρόεδρος. Εργάστηκε από το 1992 στο Δημαρχείο της Άγκυρας ως πολεοδόμος. Για πολλά χρόνια μετείχε στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων. Ως αποτέλεσμα, φυλακίστηκε μαζί με το σύζυγό της από το Σεπτέμβριο του 1995 μέχρι τον Γενάρη του 1997. Το 1996, στη φυλακή της Άγκυρας, συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Μετά την αποφυλάκιση της συμμετείχε και πάλι στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 πήγε στην Γερμανία και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Στις 22 Μαρτίου του 2001 απέσυρε την αίτησή της και γύρισε στην Τουρκία όπου και συνέχισε τον αγώνα της. Ο σύζυγος της φυλακίστηκε από το 2000 έως το 2008 ενώ οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή τον Δεκέμβριο του 2010. Ήταν δημοσιογράφος. Μετά τη φυλάκιση του συζύγου της, οι πιέσεις εις βάρος της GULAFERIT UNSAL αυξήθηκαν και για αυτό αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Συνελήφθηκε στις 7 Ιουλίου του 2011 στην Θεσσαλονίκη. Στο αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε ότι η Γερμανία έχει εκδώσει ένταλμα συλλήψεως εις βάρος της.

Μπορούμε να αποτρέψουμε την έκδοση της αγωνίστριας Gulaferit Unsal αν αντιδράσουμε! Αλληλεγγύη στους αγωνιστές! Η Gulaferit είναι μία από εμάς! Είναι εμείς! Μην επιτρέψουμε να σταλεί στα λευκά κελιά της Τουρκίας...Τίποτε δε χάθηκε ακόμη! Πηγαίνουμε στον Άρειο Πάγο αλληλέγγυοι!


«Η έκδοσή μου στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την έκδοσή μου στην Τουρκία», ανέφερε χθες ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης η Κούρδισσα συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον περασμένο Ιούλιο.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες», είπε χθες στους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών και επισήμανε ότι στη Γερμανία παρέμεινε από το 1999 έως το 2001, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε οικειοθελώς στην Τουρκία για να βρεθεί κοντά στο φυλακισμένο δημοσιογράφο άνδρα της. Οπως υποστήριξε η ίδια, συνελήφθη το 1995 ως ιδρυτικό μέλος του Συνδικάτου Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού εργάστηκε ως πολεοδόμος, και παρέμεινε κρατούμενη μέχρι το 1997 στη φυλακή της Αγκυρας, όπου συμμετείχε σε ορκισμένη μέχρι θανάτου απεργία πείνας. Ακόμη δήλωσε ότι δεν είναι μέλος της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C, όπως κατηγορείται από τις γερμανικές και τουρκικές αρχές, και πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της.

Στους αυτοτελείς ισχυρισμούς του ο δικηγόρος της, Χρήστος Μπακέλας, ανέφερε ότι «η Γερμανία αποτελεί γέφυρα για την απέλαση Κούρδων αγωνιστών στην Τουρκία, μέσω ευρωπαϊκών ενταλμάτων, και παρά το γεγονός ότι είναι μια δημοκρατική χώρα, δεν σέβεται τη σύμβαση της Γενεύης». Ακόμη επισήμανε τις ασάφειες των δύο γερμανικών ενταλμάτων σύλληψης που «δεν προσδιορίζουν τον τόπο και το χρόνο τέλεσης των αδικημάτων. Στο δεύτερο ένταλμα αναφέρεται ότι έδρασε στη Γερμανία από το 2002 έως τις 8 Ιουλίου 2011 αλλά στις 7 Ιουλίου συνελήφθη στην Ελλάδα».

Στο πλευρό της Gulaferit Unsal βρίσκονται κόμματα, βουλευτές, σωματεία, οργανώσεις και άλλοι φορείς. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και ο γ.γ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Σωτ. Ζαριανόπολος, ενώ την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας, το ιστορικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Αντ. Καρράς και η αναπληρώτρια γ.γ. του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Η αγωνίστρια αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την παράνομη είσοδο και την κατοχή πλαστών διαβατηρίων, λόγω έκτακτης ανάγκης, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου θα απαντηθεί οριστικά το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου που υπέβαλε στη χώρα μας.

Το ελληνικό δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εφαρμόσει το ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από τις γερμανικές αρχές επειδή καταζητείται για τη συμμετοχή της στην κουρδική οργάνωση DHKP-C που έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία.

Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα που συμμετείχε στη συνεδρίαση.

πληροφορίες από merrybabes.wordpress.com και indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: