Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ξεπέρασε το 7% το επιτόκιο των ιταλικών δεκαετών ομολόγων

Θρίλερ εξελίσσεται στη γείτονα Ιταλία. Πτώση κατά 3,33% κατέγραφε πριν από λίγο ο δείκτης FTSE-Mib του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, ενώ τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων της Ιταλίας ξεπέρασαν το 7%, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 1997. Την ίδια ώρα, σε πολιτικό επίπεδο την πρόθεσή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Ιταλίας ξεκαθάρισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τοποθετώντας τις εκλογές το Φεβρουάριο.
Λυπάται… που δεν είχε εξουσία όπως ο Μουσολίνι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε επιπλέον σήμερα τη λύπη του λέγοντας ότι δεν είχε εξουσία ως επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και επικαλούμενος τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος είχε εκφράσει κι αυτός τη λύπη του λέγοντας ότι δεν μπορούσε να κάνει παρά «προτάσεις».

»Κουράστηκα να μην μπορώ να υπαγορεύσω τη γραμμή και να μην μπορώ να εφαρμόσω την πολιτική που θα ήθελα. Αισθάνομαι πιο ισχυρός ως ελεύθερος πολίτης απ' ό,τι ως πρόεδρος του Συμβουλίου» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» που δημοσιεύεται σήμερα.

«Διαβάζω ένα βιβλίο για τις επιστολές του Μουσολίνι στην (ερωμένη του) Κλαρέτα και αυτός, σε κάποια στιγμή, λέει: 'Μα δεν καταλαβαίνεις πως δεν μετράω σε τίποτε, μπορώ να κάνω μόνο συστάσεις'. Να, κι εγώ, αισθάνομαι πως βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση» εξηγεί ο 75χρονος Καβαλιέρε. «Ασφαλώς δεν είμαι ένας δικτάτορας, παρόλο που το γράφατε επί χρόνια. Όμως θέλω να πω ότι οι πατέρες του συντάγματός μας ήταν αυτοί που, ακριβώς από φόβο μήπως η ιστορία επαναληφθεί, εξασθένησαν υπερβολικά την εκτελεστική εξουσία» κατέληξε.
πηγη tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: