Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το εκβιαστικό "Ευρώ ή Δραχμή"

Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση μας σπρώχνει βαθύτερα σε αδιέξοδο και στενό δρόμο, που "απαγορεύει" κατά τα λεγόμενά της, άλλες επιλογές. To ομολογούν όλοι τους.
Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι εξάντλησε όλα τα διλήμματα που είχε στο μανίκι της για να περνά κάθε 2-3 μήνες νέα μέτρα και νέες συμβάσεις (χρεοκοπία ή τρόϊκα, μέτρα ή στάση πληρωμών κλπ). Το είδαμε όλοι μας.
Ας τα παραβλέψουμε, γιατί ο λαός, άντεξε. Μπορεί να κάηκε το σύμπαν όλο, μπορεί να έγιναν πολλές διαδηλώσεις, στην ουσία όμως τα άντεξε. Αλλιώς η κυβέρνηση θα είχε πέσει ήδη.
Το κακό (για την κυβέρνηση) είναι ότι ξέρει ότι ΔΕΝ θα αντέξουν άλλα μέτρα, που σίγουρα θα είναι πολύ πιο σκληρά από τα προηγούμενα.
Έτσι, κάποιοι θεωρούν τον λαό ηλίθιο εντελώς και σκέφτηκαν ότι θέτοντάς του το εκβιαστικότερο όλων των διλημμάτων -"Ευρώ ή Δραχμή"- θα τον καταστήσουν συνυπεύθυνο, με σκοπό να μην μπορεί να αντιδράσει, αφού... "το δημοψήφισμα είναι η απόλυτη δημοκρατική διαδικασία".
Και ρωτώ: Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δεν θέλουν το "ευρώ";
Άντε να είναι ένα 20%.
Άρα, οδηγούν ένα 80% στο να ψηφίσει το... ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
Έτσι νομίζουν τουλάχιστον.

Η νέα Δανειακή Σύμβαση αποτελείται από πολλά σκέλη.
Δύο από αυτά σίγουρα είναι: α) ο στόχος β) ο τρόπος και η διαδρομή προς τον στόχο.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει όλο το "πακέτο" με το εκβιαστικό ερώτημα "Ευρώ ή Δραχμή" (μην πω "Παπανδρέου ή Δραχμή'), μη δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες (ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) να επιλέξουν άλλη διαδρομή.
Αφού λοιπόν γίνει γνωστή η νέα Δανειακή Σύμβαση σε όλα τα πολιτικά κόμματα, τότε και μόνο τότε θα μπορέσουν αυτά να εκφραστούν και να αντιπροτείνουν και το έντιμο και σωστό (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ) θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα στα υπόλοιπα κόμματα να καταθέσουν την δική τους πρόταση προς τους πολίτες.
Τολμά η Κυβέρνηση; Όχι. Γιατί θα πει "δεν έχουμε χρόνο".
Κινείται εκ του ασφαλούς για να περάσει σκληρότερα μέτρα.
Όλα τα άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες.

Έτσι, με γνώμονα ότι ο λαός θα έχει μπροστά του μόνο μια πρόταση με σκληρά μέτρα που  θα τον οδηγήσουν σε συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης, το 80%-20% θα γίνει ένα "θρίλερ" 50%-50% εξαιτίας της εμμονής του ΓΑΠ στον δικό του εγωιστικό μονόδρομο.
Ο κόσμος θα λέει "τι να το κάνω το ευρώ αν ζω σε συνθήκες Τουρκίας ή Βουλγαρίας;"

Πόσο υπεύθυνα, δημοκρατικά και συνταγματικά είναι όσα περιέγραψα παραπάνω, η ιστορία θα το δείξει...
Να ναι καλά οι ΜΚΟ...
krogias. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: