Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ντροπή και Αίσχος


Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ
Όταν προσκυνάς το κεφάλαιο και η ιδεολογία σου ταυτίζεται κάθε φορά με τα εκάστοτε συμφέροντα, ξεχνάς και ξεπουλάς κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες, για ότι πολυτιμότερο έχει κατακτήσει το φοιτητικό κίνημα: ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτή τη στάση επέλεξε να κρατήσει η παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία, όσο αφορά τη μη συμμετοχή της, στην πορεία για το ιστορικό Πολυτεχνείο, που οργανώνει η ΠΟΦΕΝ, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα τις φιλονατοϊκές, φιλοκαπιταλιστικές και φιλοϊμπεριαλιστικές της προτιμήσεις.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν θα συμμετάσχει στην πορεία του Πολυτεχνείου λόγω τη διαφωνίας της με τα συνθήματα του πλαισίου της πορείας τα οποία διατείνονται κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Θεωρούν, παράλληλα, ότι ο χαρακτήρας της πορείας θα πρέπει να συνάδει με τις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα και λόγω της στήριξης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα των υδρογονανθράκων «οι σχέσεις μας με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ πρέπει να προσεχθούν». Είναι ντροπή η σημερινή νεολαία να ξεπουλά αρχές και αξίες που με αίμα θεσπίστηκαν στο ηρωικό Πολυτεχνείο.

Αυτή την στάση της Πρωτοπορίας έρχεται να στηρίξει και η παράταξη του ΕΦΑΕΦΠ, ΑΦΕ η οποία στην συνεδρία της ΦΕΠΑΝ τάχθηκε υπέρ της μη συμμετοχής της ΦΕΠΑΝ στη ετήσια πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία. Βλέπουμε τις δύο αυτές παρατάξεις να υποκλίνονται στα ξενοκίνητα συμφέροντα θυσιάζοντας ιστορικούς αγώνες θυσιάζοντας αξίες που ποτίστηκαν με αίμα θυσιάζοντας την τιμή και την δόξα που οφείλουμε στους ήρωες μας.
Τι δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι παρατάξεις αυτές; Σε ποιο σημείο πρέπει να φθάσει ο άνθρωπος στις μέρες μας, ώστε να εμπεδώσουν ότι σε εποχές οικονομικής ανέχειας, προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της παιδείας, παρεμπόδισης της ουσιαστικής ελευθερίας το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ; Η παράταξη του «ουκ ελάττω παραδώσω» και η παράταξη της Ένωσης με την Ελλάδα τόσο εύκολα λειτουργούν ως θεραπαινίδες αυτών που σκότωσαν τα αδέλφια μας το 73′, αυτών που υποκίνησαν το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή σε βάρος της πατρίδας μας το 74′, αυτών που με τις καπιταλιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, έφεραν την παγκόσμια οικονομική κρίση, που οδήγησαν τους συνανθρώπους μας στην οικονομική εξαθλίωση, που στο πέρασμά τους σκοτώνουν χιλιάδες αμάχους για να ικανοποιήσουν τις ιμπεριαλιστικές τους ορέξεις.
Όταν τα τανκς της Χούντας που βρισκόταν υπό την κηδεμονία της CIA σκότωναν τους συμφοιτητές μας, αυτοί φώναζαν ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ. Αυτοί οι νέοι δεν συμβιβάστηκαν, πάλεψαν θυσιάζοντας τη ζωή τους για να μας κληροδοτήσουν μια κοινωνία ελεύθερη, μια αξιοπρεπή κοινωνία για μια ανθρωποκεντρική παιδεία ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως προνόμιο.
Η Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ, με όλες της τις δυνάμεις, θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και την ιστορία του Πολυτεχνείου. Γιατί το Πολυτεχνείο, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, γιατί το Πολυτεχνείο μας προκαλεί δέος και συγκίνηση. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα, κόντρα σε τέτοια συμφέροντα που ευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση. Δεν θα συμπαραταχτούμε με αυτούς που παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των λαών, αλλά με όσους μάχονται ενάντια στην εκμετάλλευση, όσους μάχονται για την ειρήνη, για μια κοινωνία για τους πολίτες και όχι το κεφάλαιο. 
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!
10/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: