Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Γελοιότητος το ανάγνωσμα

Γράφει η Ρένα Διακίδη
Έχει καταντήσει πολύ αστείο το όλο θέμα με τις πιέσεις και τις απειλές των Ευρωπαίων , ότι δεν θα μας δώσουν την 6η δόση αν δεν υπογράψει ο  Αντώνης Σαμαράς.
Αστείο διότι ο «επαναστάτης» Σαμαράς εγκλωβισμένος πλέον στο παιχνίδι εντυπώσεων και  λαϊκισμού, αρνείται μεν να υπογράψει, ωστόσο αναγκάζεται να διαβεβαιώνει πεντάκις ημερησίως τους εταίρους δανειστές μας ότι θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας τη μνημονιακή πολιτική τους, όπως αυτή υπαγορεύεται από τις αποφάσεις της «ηρωικής» 27ης Οκτωβρίου! Αρκεί να τους πείσει να μην υπογράψει για λόγους … αξιοπρέπειας των Ελλήνων και δική του ασφαλώς!
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπου η πολιτική είναι συνώνυμο της γελοιότητος, η αξιοπρέπεια ενός έθνους  κατάντησε να εξαρτάται από την υπογραφή του Σαμαρά! Κάποιους μάλιστα  τους διαπερνούν ρίγη συγκίνησης κάθε φορά που ο Σαμαράς επαναλαμβάνει το υπερήφανο «όχι» στους Ευρωπαίους . Έμπλεοι συγκινήσεως και εθνικής υπερηφάνειας, ξεχνούν ή σκοπίμως  παραβλέπουν ότι ο Σαμαράς στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου  και συμμετέχει σ’ αυτήν, έχει δε το μοναδικό προνόμιο να έχει μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία και σε συμπολίτευση και σε αξιωματική αντιπολίτευση, γεγονός που δικαίως θα του δώσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες! 
Ξεχνούν ή σκοπίμως παραβλέπουν ότι ο Σαμαράς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση  Παπαδήμου,  ενέκρινε τον προϋπολογισμό του  2012 που κινείται εκ διαμέτρου αντίθετα στην πρόταση της ΝΔ για την οικονομία και το χειρότερο, έχει προεξοφλήσει την έγκρισή του στη νέα δανειακή σύμβαση, την οποία πιθανότατα δεν θα δει καν, όπως δεν είδε και την πρώτη, αφού ουδέποτε ήλθε στη Βουλή.

Για όλα αυτά δίνει καθημερινά διαβεβαιώσεις ο Αντώνης Σαμαράς στους Ευρωπαίους, τους στέλνει και επιστολές όπου  διαβιβάζει τα διαπιστευτήριά του, αλλά μέχρι εκεί. Υπογραφή δεν βάζει!!! Καλά τα λέει η Αλέκα! «Και μετά παριστάνει τον αντιμνημονιακό»!
Και καλά ο ίδιος ο γαλάζιος αρχηγός. Τα στελέχη του δεν τα σκέφτεται;
‘Οσο για τους δανειστές, μετά από τόσες διαβεβαιώσεις που έχουν πάρει, προφανώς δεν έχουν καμία αμφιβολία για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά. Κι αν επιμένουν, το κάνουν για ένα και μόνο λόγο. Για να ταπεινώσουν όσο περισσότερο μπορούν αυτή τη χώρα και το λαό της. Για να δείξουν σε όλους ποιος είναι το αφεντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: