Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο ευτελισμός της δημοκρατίας προχωράει μέρα με τη μέρα όλο και πιο βαθιά.

Γράφει ο Θέμης Τζήμας*
Σε 15 περίπου μέρες ανατράπηκε η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας αφού πρώτα ευτέλισε με τα μπρος πίσω τη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος, κατ' επιβολή ξένων κυβερνήσεων.
Κατόπιν τοποθετήθηκε ως πρωθυπουργός, εκείνος που οι ίδιες ξένες κυβερνήσεις επέλεξαν, ένας υπάλληλος της δεξιάς γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, με μοναδικό στόχο να επιβάλλει στο λαό την ίδια νεοφιλελεύθερη στρατηγική.
Έπειτα οι ίδιοι ξένοι κύκλοι απαίτησαν και μάλλον θα πετύχουν προκαταβολική δέσμευση 3 ανθρώπων ότι καμιά κυβέρνηση δε θα ακολουθήσει πολιτική διαφορετική από την εφαρμοζόμενη ασχέτως του τι θα ψηφίσει ο λαός, που σημαίνει ότι οι εκογές θα καταστούν περιττό έξοδο.
Και αντί απέναντι σε αυτά οι Δημοκρατικές δυνάμεις να συνασπιστούμε και να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τις ίδιες τις ευρωπαϊκές συνθήκες, άρα και το ευρώ που πλήττεται όχι από την Ελλάδα αλλά από τις δεξιές πολιτικές των Μερκοζί και λοιπών γραφειοκρατών, για 1,9 δις ευρώ- όσα περίπου θα διατεθούν για κάλυψη εσωτερικών αναγκών της χώρας - ...
η πολιτική ελίτ υπογράφει δηλώσεις υποτέλειας, αντιδημοκρατικότητας και επιχαίρει με ανόητα μικροκομματικά παιχνίδια για το ότι ο ένας υπογράφει λίγο νωρίτερα από τον άλλον. 
Πραγματικά ποτέ άλλοτε τις πολλές τελευταίες δεκαετίες η χώρα δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά.

*Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: