Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ!

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΚΗΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
Θέσεις μάχης, για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αποτροπή της εφαρμογής του πακέτου-καρμανιόλα των μέτρων ύψους 11,9 δισ., παίρνουν εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους. Εκπαιδευτικοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι,ένστολοι, γιατροί και εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, σε μαζικές κινητοποιήσεις.
Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.
Ειδικότερα για τον κλάδο της παιδείας:
Οι δάσκαλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία
Οι καθηγητές προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας (11:00 έως 14:00 και 14:00 έως 17:00)
Σε 24ωρη απεργία και οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων..
Σε πενθήμερη αποχή έως την Παρασκευή βρίσκονται οι καθηγητές των ΤΕΙ
Απεργία πραγματοποιούν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα προχωρούν και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, με τουςνοσοκομειακούς γιατρούς να πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα. Πάραλληλα, συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, ενώ οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Διαμαρτυρόμενοι για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι χρόνια πάσχοντες(νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κα) προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι ένστολοι, που διοργανώνουν στις 16:30 συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή).
Σε 24ωρη παναττική απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμόαντιδρώντας στην πρόταση της εργοδοσίας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μειωμένες κατά 15% τις αποδοχές τους! Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση τα γραφεία του Συνδικάτου στην Ομόνοια στις 11:00.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά του ΤΤ και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ζήτησε κήρυξη γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, αποδίδοντας στην πλειοψηφία της «ιστορικές ευθύνες».
Η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε την κήρυξη γενικής απεργίας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ!

Η τρικομματική κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά», προετοιμάζει το έδαφος για να ψηφιστεί άμεσα από τη Βουλή το πακέτο-βόμβα των 11,9 δισ. Προκειμένου να κλειδώσουν τα μέτρα της κοινωνικής ισοπέδωσης, ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί με του άλλους δύοκυβερνητικούς συνεταίρους σήμερα στις 7:30 μ.μ. Παρά τις λεκτικές διαφοροποιήσεις του Ευ. Βενιζέλου, περί «επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής» η οποία δήθεν θα κάνει πιο «ήπια» την εφαρμογή του, και τα πυροτεχνήματα για «ισοδύναμα μέτρα» του Φ. Κουβέλη, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει είναι δεδομένη.

Η απάντηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι η κλιμάκωση των αγώνων και η άμεση κήρυξη γενικής απεργίας για να ανατραπούν τα σχέδια κυβέρνησης καιτρόικας!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΩΡΑ 15:00 Λήξη των συγκεντρώσεων. Στις 16:30 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση των ενστόλωνστην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

ΩΡΑ 14:28 Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν μπροστά από τη Βουλή.

ΩΡΑ 14:00 Και οι εκπαιδευτικοί έφτασαν μπροστά στη Βουλή.

ΩΡΑ 13:40 Έφτασαν στο Σύνταγμα και οι εργαζόμενοι στο ΤΤ που ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

ΩΡΑ 13:24 Η ΚΕΔΕ περιμένει να γίνει η συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση περιμένουν να φτάσουν στο Σύνταγμα και οι εκπαιδευτικοί.

ΩΡΑ 13:18 Μόλις το προεδρείο των αναπήρων είδε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα πως η συγκέντρωση τελειώνει.

ΩΡΑ 13:15 Αντιπροσωπεία της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ανέβηκε στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντήσει τον Γ. Στουρνάρα. Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο αλλά ο υπουργός δεν είχε επιστρέψει στο υπουργείο. Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έγινε δεκτή.

ΩΡΑ 13:13 Νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται έφτασαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 12:59 Η πορεία φτάνει μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης. Διαδηλωτές και ΜΑΤ έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο.

ΩΡΑ 12:56 Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος - Κλειστή και η Αμαλίας από το Ζάππειο προς την Αμαλίας λόγω συγκέντρωσης νεφροπαθών. Στη συγκέντρωση και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΩΡΑ 12:55 Στήθηκαν και οι κλούβες επί της Βασιλίσσης Σοφίας στα "λουλουδάδικα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: