Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τρόικα - Εφαρμόστε τον εργασιακό μεσαίωνα τώρα!!

Σε κείμενο εργασίας που έστειλαν ηλεκτρονικά οι αξιωματούχοι της Τρόικας στα γραφεία των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, προϊδέαζουν για την φανερή πλέον ατζέντα τους!!
Οι δανειστές ζητούν την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για θέσπιση κατωτάτου μισθού με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, διευκόλυνση κινητικότητας των εργαζομένων και ωράρια-«λάστιχο», για τα οποία είχαν συμφωνήσει από το πρώτο μνημόνιο και τώρα ήρθε η ώρα να υλοποιήσουν!!
Στα άμεσα σχέδια είναι τα ωράρια-«λάστιχο» που προβλέπει αύξηση του μέγιστου αριθμού των εβδομαδιαίων εργάσιμων ημερών από 5 σε 6 για όλους τους τομείς, ιδιωτικό και δημόσιο, καθώς η Τρόικα θέλει ανοιχτά το Σάββατο σχολεία, εφορίες και άλλες υπηρεσίες.
Ο « ευέλικτος» εργαζόμενος, υπό την απειλή της απόλυσης, λένε μπορεί να δουλέψει και 13 ώρες την ημέρα ....
..(προϋπόθεση από την προηγούμενη βάρδια να έχουν μεσολαβήσει 11 ώρες ανάπαυσης), ενώ οι ώρες λειτουργίας της επιχείρησης αποσυνδέονται από τις ώρες εργασίας των εργαζομένων.
Για το μισθό εννοείται ότι ισχύει η δέσμευση που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο για μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας έως το 2014 κατά 15% ενώ γίνεται λόγος για τη θέσπιση «ενιαίου ελάχιστου νόμιμου μισθού σε μόνιμη βάση!...
...από πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: