Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά για την πώληση του ΟΠΑΠ

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ εξαπέλυσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης. «Είμαστε μπροστά σε μια ακόμη πράξη του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης. Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει τον ΟΠΑΠ «έναντι πινακίου φακής».
Στη δήλωσή του, ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζει επίσης ότι πέρυσι στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην πώληση του ΟΠΑΠ , έλεγε: «όταν πουλάς σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρίας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις».
«Σήμερα», συνεχίζει, «ο κ. Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός, ετοιμάζεται να "χαρίσει" το ποσοστό του ΟΠΑΠ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, αποστερώντας το από τα αντίστοιχα έσοδα, σε μια περίοδο άγριας περικοπής των εισοδημάτων και συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών, στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων» υπογραμμίζει ο κ. Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «την ίδια στιγμή της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους τρεις αρχηγούς που συναποτελούν την μνημονιακή συγκυβέρνηση, ώστε να καταστούν «λιγότερο επώδυνα» τα νέα μέτρα, επιχειρείται να υλοποιηθεί μία πώληση που θα βλάψει το ελληνικό δημόσιο και σκανδαλωδώς θα ευνοήσει τους μελλοντικούς αγοραστές της επιχείρησης».

«Σε μια εποχή που το ελληνικό Δημόσιο αναζητά εναγωνίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων η κυβέρνηση ξεπουλά αντί πινακίου φακής έναν τέτοιο κερδοφόρο οργανισμό, όπως ο ΟΠΑΠ» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οιΑνεξάρτητοι Έλληνες.

Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος,Νότης Μαριάς, «το ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34% του ΟΠΑΠ που αποτελεί κερδοφόρο οργανισμό, ο οποίος σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2012 έχει κέρδη 258 εκ. ευρώ».

«Η απόφαση της τρόικας εσωτερικού να ξεκινήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την διαδικασία πώλησης του 29% του ΟΠΑΠ», τονίζει η ανακοίνωση «αποστερεί το ελληνικό δημόσιο από ετήσια έσοδα τουλάχιστον 170 εκατ. ευρώ και μάλιστα τη στιγμή που η οικονομία παρουσιάζει ύφεση 7%».

Σημειώνει, τέλος, ότι «η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ κινείται σε χαμηλά επίπεδα λόγω της εσωτερικής υποτίμησης αξιών» που όπως υποστηρίζει «επέφερε το μνημόνιο της χρεοκοπίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: