Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Liberation προς τον Mr. Loui Vuitton: «Σήκω φύγε, μαλάκα πλούσιε!»

Παραπάνω από αιχμηρό είναι το σημερινό εξώφυλλό της εφημερίδας Liberation η οποία δεν χαρίζεται στην απόφαση του Μπερνάρ Αρνό να ζητήσει βελγική υπηκοότητα για να μη φορολογηθεί από την κυβέρνηση Ολάντ.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία.
Ο Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως με περιουσία που εκτιμάται στα 32 δισ. ευρώ.
Είναι πρόεδρος του Οίκου Dior, πρόεδρος του Οίκου Louis Vuitton και έχει περίπου 60 θυγατρικές εταιρίες όπως τον Οίκο Louis Vuitton, Fendi, Marc Jacobs, την αλυσίδα καλλυντικών Sephora, τη σαμπάνια Moet et Chandon, Veuve Cliquot και Mercier.
Η εφημερίδα τον παρουσιάζει ως «Πάπα της πολυτέλειας, άγριο θηρίο της αγοράς, φίλο του Νικολά Σαρκοζί» και τον κατηγορεί ότι είναι «το σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων».
Το 1981, μόλις εξελέγη ο Φρανσουά Μιτεράν στη γαλλική Προεδρία ο Αρνό μετανάστευσε στις ΗΠΑ και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα, όταν οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν πιο συντηρητική φορολογική πολιτική.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του παρέμβαση ότι ο Μπερνάρ Αρνό «θα έπρεπε να είχε φερθεί πιο συνετά». «Πατριωτισμός σημαίνει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει το μερίδιό του και ο κ. Ανρό πρέπει να δώσει το παράδειγμα» πρόσθεσε ο κ. Ολάντ.
Β.Π. ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ "ΑΦΗΣΩ" ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ...
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ” όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι” αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας.
Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;.... Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: