Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πούτιν προς Ομπάμα: Νομπελίστα ειρήνης... σκέψου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε το Σάββατο τον «νομπελίστα ειρήνης» όπως τον αποκάλεσε Μπαράκ Ομπάμα να αναλογιστεί τα θύματα που θα προκαλέσει ένα στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία.
Ο Πούτιν απέρριψε τις καταγγελίες για χρήση χημικών από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ υποστηρίζοντας πως θα ήταν «απόλυτη ανοησία» να χρησιμοποιούσε χημικά κατά του ίδιου του του λαού και κάλεσε τις ΗΠΑ να παρουσιάσουν τις «υποτιθέμενες αποδείξεις που έχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε «πρόκληση» την τακτική που ακολουθεί η Δύση και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα σχέδια για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία από τους Δυτικούς οφείλονται στις «πρόσφατες επιτυχίες που είχε η συριακή κυβέρνηση στον εμφύλιο και την υποχώρηση των ανταρτών από σημαντικές θέσεις».

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας προχωρούν, οι λεγόμενοι αντάρτες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλουν να επιτύχουν όσοι υποστηρίζουν τους αποκαλούμενους αντάρτες είναι απλά να τους βοηθήσουν στη μάχη τους και αν αυτό συμβεί θα είναι μια τραγική εξέλιξη».
Η Ρωσία επισημαίνει πως ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα από τη Δύση στη Συρία θα κλιμάκωνε τις συγκρούσεις στη χώρα και «θα εκτροχίαζαν» κάθε προσπάθεια για τερματισμό του πολέμου. «Oποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση που θα παρακάμπτει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ –και δεν έχει σημασία πόσο περιορισμένη θα είναι- θα ήταν μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα υπονόμευε τις προοπτικές για μια πολιτική και διπλωματική επίλυση της συριακής κρίσης, οδηγώντας σε ένα νέο γύρο αιματηρών συγκρούσεων», ανέφερε νωρίτερα ο Αλεξάντερ Λουκασεβιτς.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: