Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Economist για αποκρατικοποιήσεις: Βιαστείτε, θα τις ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Β.Π. Εντολή ή παρότρυνση λίγη σημασία έχει, η ουσία είναι πως η αρχή του τέλους τους έχει ξεκινήσει!....
Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα και τη απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πραγματεύεται σε άρθρο του ο Economist. Μάλιστα σχολιάζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εύκολο να ακυρώσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες.
«Είναι σπάνιο να παραιτείται Έλληνας αξιωματούχος για ηθικούς λόγους», αναφέρει το άρθρο σχολιάζοντας την απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από το τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ, στις 18 Αυγούστου γιατί πέταξε με το ιδιωτικό τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, του ανθρώπου που υπέγραψε για το 33% του ΟΠΑΠ εκ μέρους της Emma Delta.
Η απομάκρυνσή του 13 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σχολιάζεται από το περιοδικό ως ένα ακόμη πρόβλημα στην λίστα εκείνων που πλήττουν το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Σε αυτή συγκαταλέγει και την αμφιλεγόμενη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά που πλειοψηφεί με μόλις 5 έδρες.
Συνεχίζοντας επί του ζητήματος των αποκρατικοποιήσεων ο Economist σχολιάζει πως «με τέτοιους ρυθμούς, δεν θα είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να τις ακυρώσει όλες». Σημειώνει ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις μέχρι το 2016 αλλά πλέον έχει κατέβει ο πήχης σε έναν πιο ρεαλιστικό στόχο της τάξης των 15 δις εκ των οποίων η κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει μόλις τα 5. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραλείπεται η αναφορά στο ναυάγιο της συμφωνίας για την ΔΕΠΑ με την Gazprom.
Αναφορικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε περί τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, το περιοδικό σχολιάζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «είπε το προφανές».

ΠΗΓΗ:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: