Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ «ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ» ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ «ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ».

Γράφει ο ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ*
Αν προσπαθούσαμε να μετρήσουμε πόσες φορές ακούστηκε η φράση '' εγκληματική οργάνωση'' είτε από τα έκπληκτα(για τις τελευταίες εξελίξεις) ΜΜΕ είτε από τα κυβερνητικά στελέχη, νομίζω πως θα χάναμε το λογαριασμό.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, χάνεται και η κοινή λογική. Τουλάχιστον όσων παρακολουθούν στοιχειωδώς την πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων ετών.
Μιλούν για το φαινόμενο ''Χρυσή Αυγή'' λες και πρόκειται για καιρικό φαινόμενο το οποίο ήρθε από τον ουρανό και αύριο θα φύγει όπως ακριβώς ήρθε. Είναι έτσι όμως; Προφανώς , όχι!
Γιατί κάποιοι βοήθησαν με τη στάση τους και την ανοχή τους (όχι τυχαία) στην άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού στη χώρα.
Γιατί, έως χθες, ''δεν έβλεπαν'' και ''δεν άκουγαν'' ενώ σήμερα φτάνουν στο σημείο να υψώνουν το λάβαρο της κάθαρσης ενάντια σε ότι χθες κάλυπταν!
Συγκεκριμένες, λοιπόν, οι ευθύνες , κι αυτές θα πρέπει να καταλογιστούν, έστω και τώρα, γιατί επικίνδυνοι για τον τόπο δεν είναι αυτοί που γνώριζαν αλλά δεν τα κατάφεραν, αλλά εκείνοι που γνώριζαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα!
Όσοι, λοιπόν, σήμερα πέφτουν από τα σύννεφα - σε σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής -και σίγουρα πριν αναγορευτούν σε τιμητές της κάθαρσης - θα πρέπει πρώτα να αναλάβουν τις ολέθριες ευθύνες για την άνοδό της.
Οι πάτρωνες της ενημέρωσης δημοσιογράφοι, θιασώτες και θεωρητικοί του μνημονίου ήταν αυτοί που μέχρι χθες ακόμη, υποστήριζαν ότι αν η ακροδεξιά ''σουλουπωθεί'' , μπορεί ακόμη και να συγκυβερνήσει (εξ άλλου, το πρόσφατο παράδειγμα ''χέρι χέρι με το ΛΑΟΣ'' δεν είναι και τόσο μακρινό).
Οι ειδήσεις για τις διώξεις των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ήταν θέματα - που αν έπαιζαν - διαρκούσαν λιγότερο από ένα λεπτό και φυσικά, χωρίς κανένα σχόλιο. Σε αντίθεση φυσικά με τις ειδήσεις των περιφερειακών κρατητηρίων - γκέτο, πού θα φυλάσσονταν οι κακοί μετανάστες!
Για να μην θυμηθούμε και τα αμέτρητα (ιδίως το πρώτο διάστημα) πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών που φιλοξενούσαν αυτή τη ρητορική του μίσους.
Ας έρθουμε όμως και στις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης : Τι έπραξαν όταν οι συμμορίες της Χ.Α. εμφανίζονταν σε ρόλο σερίφη στις λαϊκές γειτονιές, πραγματοποιώντας ελέγχους, και αντικαθιστώντας το ρόλο της αστυνομίας;
Τι έπραξαν όταν έδερναν μετανάστες και γκρέμιζαν τις παράγκες τους; Ποια τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης όταν χαστούκιζαν στον τηλεοπτικό αέρα βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου; Τι έπραξαν όταν έβλεπαν στις συγκεντρώσεις μέλη της ακροδεξιάς να εφορμούν ενάντια στους διαδηλωτές πλάι-πλάι με την ελληνική αστυνομία και τα ΜΑΤ; Τι έγιναν άραγε οι ΕΔΕ για τα φαινόμενα ακροδεξιών σταγονιδίων εντός της Ε.Α.; Τι ακριβώς έγινε από πλευράς κυβέρνησης στα εκατοντάδες επεισόδια, με πρωταγωνιστές μέλη της ακροδεξιάς και μάλιστα μετά το τελευταίο το δολοφονικό χτύπημα του Περάματος στα μέλη του ΚΚΕ; Γιατί δεν είχαμε ούτε μια σύλληψη;
Για να μη θυμηθούμε βέβαια τις περιβόητες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. περί ανάγκης πολιτικής συνεννόησης με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής!
Και φυσικά, το μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί 32 ολόκληροι φάκελοι με αξιόποινες πράξεις παρέμειναν στα συρτάρια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Και αυτή είναι η κορυφή της ευθύνης.
Αν λάβουμε υπόψη μας τον καταιγισμό των ''αποκαλύψεων'' από τις διωκτικές αρχές και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι υπήρχε άφθονο και τεκμηριωμένο υλικό και απλά παρέμεινε αναξιοποίητο. Αδυναμία διαλεύκανσης, ή μικροπολιτική σκοπιμότητα;
Προφανώς, η συγκυβέρνηση βλέποντας ότι με την πολιτική δολοφονία του Αγωνιστή Παύλου Φύσσα και το διαρκώς αυξανόμενο αντιφασιστικό μέτωπο του λαού, αποφάσισε πως δεν τις βγαίνει άλλο η θεωρία των δυο άκρων, εκτιμώντας ότι τα μικροπολιτικά παιχνίδια, πλέον γίνονται μπούμερανγκ προς την ίδια μόνο τότε αποφάσισε να «ανοίξει τα συρτάρια» του υπουργείου δημοσίας τάξης.
Αν η συγκυβέρνηση και τα εντεταλμένα από αυτήν ΜΜΕ είχαν επιδείξει τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση της εγκληματικής δράσης της Χ.Α. που έχουν επιδείξει απέναντι σε εργαζόμενους και απεργούς που διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη ζωή, δεν θα είχαμε φτάσει σ' αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο που κανείς μας ακόμη δεν γνωρίζει το τέλος του.
Αλήθεια, ποιος περιμένει να γίνει πραγματική κάθαρση, από αυτούς που έως χθες ανεχόταν μια εγκληματική κατάσταση ; από αυτούς που έως χθες τους χάιδευαν και τους θεωρούσαν και συνομιλητές!!
Το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο και πραγματική κάθαρση σε όλα τα επίπεδα του κράτους και των οργάνων του δεν μπορούν να το βάλουν αυτοί που έως χθες ήξεραν και δεν δρούσαν!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ άλλα μικροπολιτικά παιχνίδια υπό την απειλή του φασισμού!


ΥΓ. Μιας και ο λόγος για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κάθαρση παραθέτω παρακάτω και μερικές σκέψεις ενός συντρόφου…

ΥΠΟΘΕΤΩ….

Υποθέτω ότι Δικαιοσύνη και οικονομικές υπηρεσίες θα ακολουθήσουν το δρόμο του χρήματος ώστε να μάθουμε ποιοι ήταν οι χρηματοδότες εδώ και χρόνια.
Υποθέτω επίσης ότι θα κληθούν να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις όσοι δημοσιογράφοι, κανάλια και βρωμοφυλλάδες αγιογραφούσαν τη Χ.Α. για να δούμε εάν ήταν με το αζημίωτο...
Υποθέτω ότι θα κληθούν οι αρμόδιοι υπουργοί να καταθέσουν για ποιο λόγο κωλυσιεργούσαν για ΤΡΙΑΔΥΟ δικογραφίες και δεν τις προωθούσαν στη Δικαιοσύνη.
Υποθέτω ότι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι αρμόδιοι υπουργοί της Αστυνομίας αλλά και οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. γιατί τόσα χρόνια υπήρξε συνεργασία δυνάμεων καταστολής, "αγανακτισμένων" πολιτών και Χ.Α. όπως έχει αποδειχθεί από άπειρο φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από διαδηλωτές.
Υποθέτω ότι θα κληθούν να καταθέσουν οι καρατομημένοι ανώτατοι αξιωματικοί των τελευταίων ημερών για τους λόγους της καρατόμησης αλλά και τις υπόγειες διαδρομές...

ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: