Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη και άλλων βουλευτών της ΧΑ

Boυλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής της Νίκος Μιχαλολιάκος, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου. Από τις έρευνες έχει τεκμηριωθεί για τη Χρυσή Αυγή η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα ο Μιχαλολιάκος αναγνωρίζεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία, εκβιασμούς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας. Έρευνες της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι Ηλίας Κασιδιάρης. Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής αλλά και ο Γιώργος Πατέλης, αρχηγός της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, από όπου προέρχονται σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκ των έσω και οι "πρετοριανοί" των νεοναζί. Παραδόθηκε περίπου στις 14.30 και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος. Καταζητείται ο υπαρχηγός, σύμφωνα με το πόρισμα, Χρήστος Παππάς.

Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 32 βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη και το πιθανότερο είναι ο αριθμός των ενταλμάτων σύλληψης να αυξηθεί. Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων στο σπίτι του Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία αδήλωτα όπλα. Μεταξύ των συλληφθέντων και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί, μέλη της Χρυσής Αυγής.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: