Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα

Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων φέρεται να ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Το ταμείο παρουσίασε την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο επισήμανε πως μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ διαφαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος για έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2013.
Από την πλευρά της η τρόικα φέρεται ζήτησε να προχωρήσουν από φέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014, όπως ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ, προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ζητούν να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη περιληφθεί στο πρόγραμμα. Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκε ότι το σχέδιο με τα ακίνητα είναι μεν «ώριμο» αλλά, ελλείψει προέδρου, δεν μπορεί να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσει η υλοποίησή του.
tvxs 

Δεν υπάρχουν σχόλια: