Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί, έλεγχος τραπεζών και απολύσεις: Δούρειος Ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα

Διπλή κόκκινη γραμμή αποτελεί η αποτροπή των πλειστηριασμών και των μαζικών απολύσεων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εθνικό θέμα την προστασία των δανειοληπτών και τον έλεγχο των τραπεζών, διαφορετικά, όπως είπε, θα αποτελέσουν τον Δούρειο Ίππο για να αλλάξει χέρια η χώρα με εξευτελιστικό τρόπο.
Τα ξένα κερδοσκοπικά κοράκια καραδοκούν για να εξαγοράσουν ακίνητα και τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει το κρυφτούλι με τους πλειστηριασμούς και τις απολύσεις και οι βουλευτές να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προστατευθούν οι δανειολήπτες και οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.
Το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και οι νέες επιβαρύνσεις των πολιτών προκαλούν ρωγμές στο κυβερνητικό μπλοκ εξουσίας. Βουλευτές και συνδικαλιστικά στελέχη διαφοροποιούνται δημόσια, ενώ η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των μέτρων και της φτώχειας, που παίρνει πλέον διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: