Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Από την πρωτοχρονιά ΝΕΡΙΤ επειδή λείπουν χρήματα ;

Μπαίνει το λογότυπο, νοικιάζει τους εργαζόμενους της ΔΤ
Την άμεση ενεργοποίηση, από 1η Ιανουαρίου, του ανταποδοτικού τέλους για τη ΝΕΡΙΤ, το ύψος του οποίο υπολογίζεται στα 3 ευρώ, ζητά το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τη Real News.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα εντός των επομένων δέκα ημερών αναμένεται να κατατεθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση, καθώς το υπουργείο δεν θέλει να χαθούν έσοδα.
Για αυτόν το λόγο επισπεύδεται κατά τρεις μήνες και η μετάβαση από τη «μεταβατική» Δημόσια Τηλεόραση στη ΝΕΡΙΤ, ώστε η κυβέρνηση επιλύσει τα θεσμικά κενά που προκαλεί το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας της.
Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αποκλείεται από την 1η Ιανουαρίου το λογότυπο της ΔΤ να αντικατασταθεί με αυτό της ΝΕΡΙΤ, αν κριθεί νομικά αναγκαίο. Η ΝΕΡΙΤ δηλαδή θα πάρει τη συχνότητα και θα συνεχίζει να λειτουργεί με το προσωπικό της ΔΤ, το οποίο, όπως αναφέρει η Real News, θα ενοικιάζει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και δημιουργίας νέου προγράμματος.
Το πέρασμα από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ θα γίνει δηλαδή σε δύο φάσεις: μια στα χαρτιά την πρωτοχρονιά και μια τον Μάρτιο, όταν σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υπάρξει η πλήρης λειτουργία του νέου τηλεοπτικού φορέα με νέο πρόγραμμα.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: